Toyota показала Corolla Cross із водневим двигуном

Toyota показала Corolla Cross із водневим двигуном

07 грудня 2022
1

Компанія Toyota представила концепт Toyota Corolla Cross H2 із 1,6 л двигуном від GR Corolla. Цей компактний кросовер працює на водні.

Toyota в останні роки активно розробляє та випускає на ринок нові електромобілі. Вона готується до повної заборони на продаж у Європі з 2035 року нових автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами. Але цей японський автогігант також розробляє водневі автомобілі.

Новий концепт Toyota Corolla Cross H2 є компактним кросовером з трициліндровим 1,6 л двигуном, що використовується в GR Corolla. Компанія Toyota використовує водневий двигун у GR Corolla у гоночній серії на витривалість Super Taikyu для серійних автомобілів. Крім того, у Чемпіонаті світу з ралі раніше провели демонстраційний заїзд Toyota GR Yaris H2, який працює на водні. Тепер досвід з автоспорту Toyota переносить на свої серійні дорожні автомобілі.

Toyota стверджує, що збільшила потужність згоряння водню на 24%. Тепер рівень потужності згоряння водню можна порівняти з бензиновим двигуном. Запас ходу збільшили на 30%, а час дозаправки водневих автомобілів у гоночних змаганнях скоротився до 1,5 хвилин.

Концепт H2 оснащується спеціальним баком, як у серійного водневого седана Toyota Mirai. Незабаром розпочнеться тестування цієї новинки в Японії.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Andriy86  

Балон від задньої ляди до передніх крісел?

-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація