Toyota показала секретні концепт-кари

Toyota показала секретні концепт-кари

04 грудня 2023
0

Toyota показала незвичайні концепт-кари з різних епох, які ще не були представлені публічно. Серед них є хетчбек, седан, мікровен, позашляховик і спорткар. Про це розповіли на сайті Motor1.

Концепт-кари часто демонструють дизайн майбутніх серійних моделей бренду. Ці п'ять автомобілів були розроблені дослідницьким центром Toyota CALTY Design Research в Каліфорнії, але авто на їх основі так і не надійшли у виробництво.

У 1989 році було створено обтічний спорткар Toyota Future High Performance (на заглавному фото). Він вирізняється незвичайним дизайном екстер'єру із закритими передніми колесами та одномісним інтер'єром. За задумом, після натискання на кнопку двигун підіймався назовні, щоб він міг охолодитися під час руху.

Цей концепт-кар не отримав назви, але його конструкція випереджала час. Повністю електричний хетчбек був створений задовго до дебюту Toyota Prius першого покоління.

Автомобіль має дводверний кузов з плоскими панелями та обтічним силуетом. Крім цього колеса взуті в ультратонкі шини, що дало змогу знизити опір коченню.

У 2010-х Toyota розглядала можливість створення концепт-кара X86D на базі спорткара GT86. Кузов концепт-кара мав безліч подібностей із хетчбеком, але ззаду не було окремих дверей.

За задумом, цей седан мав отримати чотирициліндровий опозитний двигун і систему повного приводу. Проте керівництво бренду пізніше відмовилося від цієї ідеї.

Scion NYC створювався як доступний міський автомобіль з футуристичним дизайном. Концепт-кар отримав незвичайний обтічний кузов із двома вертикальними фарами.

Водій і його пасажири сиділи високо, що покращувало кругову оглядовість. Проте невідомо, наскільки це було безпечно.

Toyota Baby Lunar Cruiser розроблено для дослідницьких місій на поверхні Місяця. Позашляховик отримав компактні електромотори, які вбудовані в колеса з безповітряними шинами.

Усередині встановлено джойстик для керування автомобілем. Передбачено і штучний інтелект для виявлення небезпечної місцевості.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація