Toyota та Suzuki розроблять легкий спорткар

Toyota та Suzuki розроблять легкий спорткар

17 лютого 2023
0

Компанії Toyota та Suzuki планують розробити легкий середньомоторний спорткар із трициліндровим двигуном. Поки що новинка має умовне позначення Midship Sports. Подейкують, що модель може стати ідейним спадкоємцем культового купе Toyota MR2, популярного в 90-ті роки.

До проекту також залучено Daihatsu - дочірній підрозділ Toyota. Цілком ймовірно, що виробляти спорткар планується відразу під двома брендами, як це було з купе Toyota GT86/Subaru BRZ.

Передбачається, що дизайн машини буде виконано у стилістиці концепту Toyota Sports EV, представленого у 2021 році. Відомі і приблизні габарити новинки: 4200 мм завдовжки, 1720 мм завширшки і 1220 мм заввишки. Колісна база - 2550 мм. Споряджена маса - 1000 кг. Базуватися Midship Sports буде на платформі Toyota TNGA-B, яка лежить в основі компактного хетчбека Yaris XP210.

Автомобіль отримає гібридну систему на базі трициліндрового 120-сильного турбомотора об'ємом 1 л. Разом з ним працює електричний стартер-генератор потужністю приблизно 5 кінських сил, що допомагає при розгонах і дозволяє трохи знизити витрату пального. Трансмісія - автоматична, шестиступінчаста.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація