Toyota в Шанхаї показала два стильні електрокросовери

Toyota в Шанхаї показала два стильні електрокросовери

19 квітня 2023
0

На Шанхайському автосалоні Toyota презентувала два електрокросовери. Нові Toyota bZ Sport Crossover і bZ FlexSpace дебютували в статусі концепт карів, але стануть серійними у 2024 році. Про це повідомляє офіційний сайт японської марки.

Обидва авто виконали в новій стилістиці сімейства Toyota bZ - з вираженим носом і тоненькими діодними фарами. Електромобіль Toyota bZ Sport Crossover - молодіжна модель із яскравішим дизайном, яка стане альтернативою Toyota C-HR. У неї стрімкий профіль із похилим купеподібним дахом і загостреною задньою частиною.

Нова Toyota bZ FlexSpace - сімейна модель із акцентом на внутрішній простір, яка стане аналогом Toyota RAV4. Вона довша, вища та з меншими кутами нахилу стійок даху.

У салоні обох моделей встановлений приплюснутий кермо-штурвал. Електромобіль Toyota bZ Sport Crossover отримав невеликий віртуальний щиток приладів і великий вигнутий тачскрин, а ось у bZ FlexSpace встановлені прозорі проєкційні дисплеї.

Показники серійних моделей не розкрили. Кросовери збудують на платформі e-TNGA, як і інші електромобілі Toyota bZ. Ця архітектура розрахована на силові установки потужністю від 184 до 313 к.с. Батареї поставить китайський концерн BYD Auto, що дозволить здешевити електрокари. Запас ходу складе щонайменше 400 км. Випуск авто налагодять у Китаї.

Джерело: Фокус
Фото: autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація