Toyota відреставрувала дуже рідкісний Land Cruiser

Toyota відреставрувала дуже рідкісний Land Cruiser

02 листопада 2022
0

На YouTube-каналі Land Cruiser Channel опубліковано відео про реставрацію старого та дуже рідкісного позашляховика Toyota. На відновлення Land Cruiser першого покоління знадобилося 12 місяців, зате тепер він виглядає так, ніби зійшов з конвеєра зовсім недавно.

Land Cruiser першого покоління з кодом BJ/FJ створювався як японський аналог американського Jeep Willys. 3,8-метровий всюдихід мав бензиновий двигун об'ємом 3,4 літра, який видавав 84 к.с. потужності та працював у тандемі з 4-ступеневою механічною коробкою передач. Привід - повний, що підключається.

Що стосується реставрації, то це не перший подібний проєкт. Навесні 2022 року Leyton Cars Classics представила рестомод Toyota Land Cruiser FJ40 зразка 1983 року. Позашляховик не лише відновили, а й оснастили сучасними технологіями - наприклад, світлодіодною оптикою. Цей FJ40 можна було купити за 135 тисяч доларів.

Варто відзначити, що Land Cruiser залишається на конвеєрі довше за інші моделі Toyota. Назву Land Cruiser модель отримала тільки в 1953 році - придумав її технічний директор компанії Хендзі Умехара. За його словами, перед ним стояло завдання запропонувати не менш гучне ім'я, ніж у британського Land Rover.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація