Трактори John Deere підключать до Starlink

Трактори John Deere підключать до Starlink

22 січня 2024
0

Американська машинобудівна компанія Deere&Company використовуватиме супутники SpaceX для підключення своїх тракторів, сівалок та іншої сільгосптехніки до мережі. Це дозволить автоматизувати обробку сільгоспземель у віддалених та важкодоступних районах. Зі слів технічного директора компанії Джамі Хіндмана, це дозволить забезпечити доступ до існуючих технологій більшій кількості клієнтів.

Компанія Deere інвестує мільярди доларів у створення комп'ютеризованих послуг для фермерів. Зокрема, у програмне забезпечення, яке дозволяє безпілотним тракторам орати поля, а обприскувачам гербіцидів відрізняти сільськогосподарські культури від бур'янів. Цифрові рішення компанії дозволяють фермерам контролювати техніку на полях та усувати недоліки, не доставляючи до ремонтних майстерень. Також це можливість в режимі реального часу отримувати дані про грунт, насіння та посіви.

Завдяки високошвидкісному супутниковому інтернету Starlink техніка John Deere зможе працювати в районах, де немає стабільного підключення до інтернет. Як повідомляє The Wall Street Journal, підписанню угоди зі SpaceX передували майже вісім місяців тестування її супутників. Зі слів Хіндмана, Starlink обрали через швидкість, з якою її супутники передають сигнали. Зараз їх кількість досягла майже 5300 одиниць. А завдяки можливостям SpaceX створювати супутники та запускати їх за допомогою власних ракет полегшує Starlink розширення мережі.

За даними Deere&Company, у США стабільного доступу до інтернет немає на 30% оброблюваних земель, а в Бразилії - на понад 70%. Саме ці території першими отримають доступ до Starlink цього року. Антени виробництва SpaceX, які дилери встановлять на кабінах транспортних засобів, будуть адаптовані для суворих умов роботи.

Вартість антени та ПЗ не уточнюється. Доступ до даних, послуг моніторингу та програмного забезпечення фермери отримуватимуть при купівлі техніки John Deere. Плату за ПЗ планують стягувати за фактичним використанням. Також компанія працює над можливістю його оновлення «по повітрю».

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація