У Берліні відкрився перший громадський зарядний парк Vattenfall

У Берліні відкрився перший громадський зарядний парк Vattenfall

03 липня 2023
0

Компанія Vattenfall ввела в експлуатацію свій перший громадський зарядний парк зі станціями швидкої зарядки в Берліні. На теплоелектростанції Marzahn тепер доступні 15 колонок з різною потужністю зарядки, в тому числі три станції HPC. Обладнання постачається компанією ABB.

Місце для зарядки - це перший з семи громадських хабів, які будуть побудовані в Берліні до кінця 2023 року під керівництвом Vattenfall. На місці водії електромобілів знайдуть колонку HPC потужністю до 360 кВт, ще дві колонки HPC потужністю до 180 і 150 кВт відповідно, а також дванадцять зарядних пристроїв змінного струму з зарядною потужністю до 22 кВт. Постачальником обладнання виступає швейцарський виробник ABB.

На додачу до зарядних станцій у приватній власності (наприклад, у Lufthansa), Vattenfall наразі будує загальнодоступні станції на автостоянках торговельних мереж Combi та Famila, продуктового дискаунтера Netto, зоомагазину Das Futterhaus, а також у готелях NH. Однак концепція відокремленого громадського зарядного парку є новою для шведської енергетичної компанії.

«Цей зарядний парк є першим із семи, які ми реалізуємо в Берліні до кінця 2023 року», - підкреслює Альфред Хоффманн, керуючий директор Vattenfall Smarter Living GmbH. «Наша задекларована корпоративна мета - зробити можливим життя без викопного палива протягом життя одного покоління. Розширюючи інфраструктуру зарядних станцій, ми підтримуємо розвиток мобільності без викопного палива».

Джерело: Electrive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація