У ЄС відмовляються від ремонту та експлуатації старих авто

У ЄС відмовляються від ремонту та експлуатації старих авто

27 січня 2024
5

У Європейському союзі розглядаються плани щодо запровадження обмежень на ремонт та продаж вживаних автомобілів. Старіючий автопарк ЄС став приводом для Європейської комісії запропонувати заходи щодо скорочення терміну експлуатації автомобілів. У такий спосіб чиновники спробують виправити ситуацію.

Новий регламент, запропонований Комісією і який чекає на затвердження Європейським парламентом і Радою, запроваджує поняття «залишковий транспортний засіб», як повідомляє Euroweeklynews.

Якщо ініціатива буде схвалена, то під визначення «залишковий транспортний засіб» потраплять автомобілі, чиї основні компоненти, такі як двигун, коробка передач, гальма або кермо, мають незворотні технічні дефекти і вважаються старими (старше 15 років).

Отже, передбачається запровадження заборони на ремонт та продаж таких автомобілів, і, ймовірно, вони підлягатимуть утилізації. Вже зараз можна припустити, що багато цих авто будуть далі перепродувати в Україну.

Джерело: bigmir)net

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
No Mercy  

Як раз 15 років тому перестали випускати більш-менш надійні авто, приблизно після 2008 року. Все таки не дадуть людям спокійно їздити на своїх машинах.

+1-17ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

No Mercy, Точніше, з кінця 2009 року - бо тоді ввели Євро-5...

+1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Ford_V8, точно.

-12ВІДПОВІСТИ  
Щирий  

Так вболіваємо за екологію, що будемо міняти автомобільл раз на рік ))

+2-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Щырый, це точно. Краще б робили якісні авто, краще було б для екології.

+2-13ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація