У Європі зростає парк електричних вантажівок Renault Trucks

У Європі зростає парк електричних вантажівок Renault Trucks

26 травня 2023
0

Європейський ринок електричних вантажівок продовжує зростати, у тому числі й за рахунок моделей важкого класу. І тому найсвіжіший приклад - постачання 12 розвізних автомобілів Renault E-Tech D Wide для компанії Coca-Cola Europacific Partners. Машини призначені для роботи у бельгійському місті Гент. Зазначимо, що всі вони стануть частиною найбільшого в країні парку «кока-кольних» електровантажівок. Це 30 автомобілів, за допомогою яких Coca-Сola хоче зменшити кількість шкідливих викидів на 75%, поступово замінивши дизельні моделі.

Нові автомобілі Renault E-Tech D Wide будуть задіяні для перевезення напоїв до супермаркетів, проїжджаючи близько 150 км на день. Ці машини мають запас ходу до 200 км, що дозволяє закрити 40% всіх міських маршрутів компанії. Кожен із майданчиків компанії обладнаний станцією зарядки, де машини зможуть «підкріпитися» в нічний час. Електроенергія при цьому - на 100% «зелена», частково вироблена безпосередньо на місці.

Автомобілі Renault E-Tech D Wide оснащені камерою кругового огляду 360 градусів для усунення сліпих зон. Також для покращення оглядовості двері з правого боку мають додаткове скління у нижній частині. Крім того, електровантажівки отримали систему звукового сповіщення для пішоходів та велосипедистів.

Зазначимо, що компанія Renault Trucks сьогодні пропонує екологічні чисті вантажівки різних класів. Якщо говорити про модель Renault E-Tech D Wide, то вона випускається у двох виконаннях: повною масою 19 т та 26 т, з колісною формулою 4х2 та 6х2 відповідно. Машина комплектується двома електромоторами сумарною піковою потужністю 370 кВт (постійною - 260 кВт), які забезпечують максимальний крутний момент на задній осі в 28 кНм. Батареї встановлюються ємністю від 200 до 375 кВт, а запас ходу досягає 300 км. Зарядити батареї від 22 кВт змінного струму можна за 10 години, а від 150-кіловатної станції постійного струму - всього за 1 годину 50 хвилин.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація