У Казахстані заборонять продавати автомобілі російським громадянам

У Казахстані заборонять продавати автомобілі російським громадянам

28 січня 2023
0

Після виходу з російського ринку південнокорейський концерн Hyundai-KIA зробив ставку на Казахстан. Напередодні президент Касим-Жомарт Токаєв особисто запустив у Костанаї новий майданчик з дрібновузлового виробництва автомобілів KIA. Крім того, на підприємстві запрацює фарбувальний цех, а також з'явиться відділення штампування кузовних деталей. Місцеві автосалони найближчим часом очікують на постачання машин. При цьому їх не продаватимуть покупцям, які мають російське громадянство.

Зібрані на майданчику автомобілі заборонять постачати до Росії і іншими схемами. Для цього вже розробляються механізми, які обмежать паралельний імпорт.

Наприклад, для місцевих жителів буде встановлено квоту, в рамках якої можна буде купити один транспортний засіб на рік. Це також обмежить тіньовий імпорт автомобілів до Росії, у випадку, якби вони використовували для закупівлі авто громадян Казахстану. Отже розраховувати на казахські KIA у країні-агресорі не варто.

А ще рік тому бізнес з KIA був прибутковим у Росії і процвітав. Але він був зруйнований після рішення російського президента напасти на сусідню державу. Отже головним винуватцем усих негараздів є тільки він. Маємо надію, що це усвідомлюють усі працівники заводу KIA та дилерської мережі, які вже відчувають наслідки такого божевільного вчинку свого президента.

Джерело: Auto-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація