У Кенії розробили власні електробуси

У Кенії розробили власні електробуси

29 січня 2023
1

Перехід на електричну мобільність відбувається швидше, ніж раніше. Електричні автобуси забезпечують ключовий шлях до розширення доступу до більш екологічного транспорту для більшості людей, особливо у країнах, що розвиваються. Електричні автобуси у поєднанні з правильними бізнес-моделями можуть відкрити нову еру в секторі громадського транспорту Африки, а також стати каталізатором виробничого сектору, допомагаючи створювати такі необхідні робочі місця. При правильній бізнес-моделі це може статися дуже швидко, повідомляє CleanTechnica.

Кенійська компанія BasiGo - чудовий тому приклад. Заснована в травні 2021 року вона швидко перейшла від концепції до пілотних проектів для перевірки своєї бізнес-моделі та укладання великих партнерських відносин з кількома банками в Кенії. А тепер оголосила про партнерство з місцевим автовиробником Associated Vehicle Assemblers (AVA) у Момбасі для збирання перших 1000 електробусів протягом найближчих трьох років. Це нове партнерство ґрунтується на початковій угоді, за якою в січні 2023 року AVA успішно зібрала півтора десятки 25-місних електробусів. Усі вони готові розпочати роботу з операторами Nairobi matatu вже у найближчі місяці.

BasiGo та AVA планують новим спільним проектом зі складання 1000 електробусів створити понад 300 нових робочих місць на виробництві та ще стільки ж - в екосистемі зарядки, обслуговування та фінансування, необхідних для підтримки електробусів в експлуатації. З моменту запуску у березні 2022 року електричні автобуси BasiGo проїхали понад 141 000 кілометрів та перевезли понад 185 000 пасажирів у рамках операцій автопарку двох автобусних операторів Найробі, East Shuttle та Citi Hoppa.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

NISOLEK  

Благаю, не забувайте про Водень!! Бажання світу робити тільки електричний транспорт (BEV) це шлях в нікуди!

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація