У KIA назвали музику, що економить запас ходу електрокарів

У KIA назвали музику, що економить запас ходу електрокарів

10 квітня 2022
0

Компанія KIA провела дослідження та з'ясувала, як музика, яку ми вибираємо у дорозі, може впливати на запас ходу електромобілів.

Для дослідження в KIA взяли електрокар EV6 у виконанні GT-Line S, оснащений аудіосистемою Meridian Audio із 14 динаміками. Кілька учасників, які раніше жодного разу не сідали за кермо електромобіля, проїхали за кермом EV6 одним і тим же 29-кілометровим маршрутом зі світлофорами, завантаженими ділянками та дорогами в сільскій місцевості.

Кожен слухав заздалегідь складений плейлист, до якого увійшли Тайко - Awake, Адель - Hello, The Weeknd - Blinding Lights, Ганна Мередіт - Nautilus, Каньє Вест - Fade, а також Симфонія №9 Бетховена. У цьому медичний девайс постійно вимірював їх біометричні показники.

Виявилося, що електрокар витрачав найменше енергії, коли водії слухали німецького композитора, і найбільше - під музику The Weeknd. Середній результат показала композиція співачки Адель, яка настроїла на «емоційний стиль водіння».

«Якщо ви хочете проїхати більше, слухайте Бетховена та іншу розслаблюючу класичну музику; якщо ж потрібно заощадити час, включайте швидкі треки», - підсумувала керівник експерименту доктор Дункан Вільямс.

Джерело: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація