У Китаї представили електромобіль із запасом ходу 1300 км та холодильником у салоні

У Китаї представили електромобіль із запасом ходу 1300 км та холодильником у салоні

23 квітня 2024
0

Китайська компанія Hozon Auto, яка випускає автомобілі під брендом Neta, вивела на ринок новий середньорозмірний кросовер Neta L. На старті продажів новинку запропонують в чотирьох модифікаціях і всі вони з приставкою EREV. Цією абревіатурою позначають електромобілі зі збільшеним запасом ходу.

Neta L побудований на фірмовій платформі покоління 2.0. Габаритна довжина кросовера - 4770 мм, ширина - 1900 мм, висота - 1660 мм. Розмір колісної бази - 2810 мм. Коефіцієнт аеродинамічного опору кузова - 0,258 Cd.

Neta L оснащений п'ятьма радарами міліметрового діапазону, передньою камерою та чотирма камерами кругового огляду. Також в арсеналі кросовера 12 ультразвукових радарів та камера моніторингу водія. Як зазначається, салонна камера реалізує розширені функції допомоги при керуванні Neta AD. Серед них асистент паркування, адаптивний круїз-контроль та утримання в смузі руху.

Кросовер запропонують у п'яти кольорах: Magic Night Black, Comet White, Particle Blue, Juechen Silver та Comet White. Також доступний двоколірний варіант із чорним дахом.

Більшу частину передньої панелі займає подвійний екран, що складається з 15,6-дюймових дисплеїв: центральний та мультимедійна система. За D-подібним кермом схована повноцінна РК-панель приладів. Розважальний екран переднього пасажира з роздільною здатністю 2К оснащений чіпом Qualcomm Snapdragon 8155. Також в наявності аудіосистема Neta Sky Theater з 16 динаміками.

Салон кросовера трансформується залежно від бажань та потреб користувачів: режим сну, караоке, кемпінгу, SPA або перегляду на відкритому повітрі. Навіть є окремий режим для домашніх тварин.

Крім того, у розпорядженні пасажирів холодильник на 6,6 літра та складні столики на спинках передніх сидінь. Температура в салоні регулюється через мобільний додаток або голосовими командами.

Як уже згадувалося, всі доступні на даний час версії Neta L - електромобілі зі збільшеними запасом ходу (EREV). Силова установка одна на всіх - 1,5-літровий чотирициліндровий мотор потужністю 91 к.с. та 231-сильний електродвигун. Ємність акумуляторної батареї - 30 або 40 кВт.год. Запас ходу на електротязі становить 220 або 310 км за CLTC. Повний пробіг - 1300 км.

Літій-залізо-фосфатні блоки для Neta L постачає компанія CATL. Від 30% до 80% вони поповнюються за 19 хвилин. Це дозволяє Neta стверджувати, що Neta L - модель EREV, що найшвидше заряджається у світі.

У Китаї цінник кросовера коливається від 17 925 до 22 070 доларів. Базова версія Neta L з'явиться у продажу у серпні. Повністю електричну версію кросовера доведеться почекати трохи довше. «Батарейний» Neta L виробник пообіцяв «у майбутньому».

Джерело: Авто Центр
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація