У Maserati готують надпотужних конкурентів моделям Tesla

У Maserati готують надпотужних конкурентів моделям Tesla

03 січня 2023
0

У Maserati розпочали роботу над новими поколіннями моделей Quattroporte та Levante. Вони з'являться у найближчі кілька років і стануть електромобілями. Про це СЕО італійської компанії Давід Грассо повідомив виданню Autocar.

Седан Maserati Quattroporte сьомого покоління з'явиться у 2024 році та кине виклик Tesla Model S, Porsche Taycan та Mercedes EQS. Новий Maserati Levante презентують роком пізніше, а його конкурентами стануть BMW iX, Tesla Model X та Mercedes EQS SUV.

Судячи з перших рендерів, моделі збережуть знайомий обтічний дизайн з широкою «пащею» решітки радіатора і розкосими фарами. Електрокари збудують на доопрацьованій платформі Alfa Romeo Giorgio, яку вже використовують кросовер Maserati Grecale та купе GranTurismo нового покоління.

Саме в електричного Maserati GranTurismo Folgore запозичують силову установку для Quattroporte та Levante. Це означає, що седан та кросовер отримають три мотори загальною потужністю 750 к.с. та батарею на 92,5 кВт.год. Вони будуть швидшими за нинішні моделі, а їх запас ходу складе приблизно 450-500 км. Цілком ймовірно, що згодом з'являться і потужніші версії, адже платформа розрахована на силові установки з віддачею до 1200 к.с.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація