У Мілані презентували нову Lancia Ypsilon

У Мілані презентували нову Lancia Ypsilon

15 лютого 2024
5

У Мілані представлено нову Lancia Ypsilon. Компактний хетчбек В-класу - перший представник абсолютно нового сімейства моделей італійської марки. Його подробиці розкрили на офіційному сайті концерну Stellantis.

Lancia Ypsilon позиціонують, як преміальний хетчбек В-класу. Її основними конкурентами будуть Mini та Audi A1. Це перша повністю нова модель італійської марки за останні 13 років.

Дизайн Lancia Ypsilon 2024

Нова Lancia Ypsilon має вельми авангардний вигляд - її дизайн виконано в дусі концепт-кара Lancia Pu+Ra HPE. Передня частина здається футуристичною, хоча насправді це сучасна інтерпретація решітки радіатора класичних Lancia Aurelia і Flaminia. А великі круглі ліхтарі виконані в стилістиці Lancia Stratos.

Передня і задня оптика прикрашена оригінальним Y-подібним декором. Ручки задніх дверей заховані в стійках даху.

Lancia Ypsilon 2024 побудована на платформі CMP, тобто найближчими її родичами є Peugeot 208 і Opel Corsa. Хетчбек помітно більший за попередника.

Розміри Lancia Ypsilon 2024:

  • довжина - 4,08 м;
  • ширина - 1,76 м;
  • висота - 1,44 м;
  • маса - 1584 кг.

Інтер'єр і комплектація Lancia Ypsilon 2024

Салон Lancia Ypsilon 2024 також вийшов вельми нестандартним. Його позиціонують як вітальню на колесах. Є навіть оригінальна кругла полиця, що нагадує невеликий столик (на ній розміщена бездротова зарядка для смартфонів).

На передній панелі встановлено два 10,25-дюймові дисплеї. Нова Lancia Ypsilon стала першою моделлю Stellantis з новою мультимедійною системою S.A.L.A.

Першим на ринок вийде дорогий лімітований варіант Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina вартістю від 34 999 євро. Випустять 1906 таких авто (Lancia заснована 1906 року) з особливими 17-дюймовими дисками, оздобленням салону вельветом.

Базова комплектація Lancia Ypsilon 2024 охоплює безключовий доступ, парктронік, клімат-контроль, камеру заднього виду і систему напівавтономного водіння.

Нова Lancia Ypsilon, характеристики

Поки що представили тільки електромобіль Lancia Ypsilon. Як і споріднені моделі від Peugeot і Opel, він оснащений 156-сильним мотором і батареєю ємністю 51 кВт?год. Заявлений запас ходу становить 403 км, а швидка зарядка постійним струмом на 80% займає 24 хвилини.

Пізніше очікується також 136-сильна модифікація з 1,2-літровим бензиновим турбомотором і 48-вольтною «м'якою» гібридною установкою.

 

Якими будуть нові Lancia

З хетчбека Ypsilon концерн Stellantis почав перезапуск бренду Lancia і готує 160 нових дилерських центрів у Європі. Слідом за хетчбеком підуть ще дві моделі.

Так, у 2026 році з'явиться 4,7-метровий флагманський кросовер Lancia Gamma, а два роки потому відродять знаменитий хетчбек Lancia Delta. Вони будуть повністю електричними, адже з 2026 року італійський бренд відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Щирий  

не знав, що "Лянча" споріднена з "Пежо", але відразу вгадується стилістика. Красивий автомобіль, яскравий та емоційний. Навряд чи ми побачимо їх в Україні.

+2ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

Щырый, можливо пізніше

ВІДПОВІСТИ  
TanDEN  

Тут тепер головне правильне позіціонування всередені Стелантіса, щоб не створити внутрішню конкуренцію.

Бюджетні: Fiat, Citroen
Середній: Opel, Vauxhall, Chrysler
Вище середнього: Peugeot, Jeep
Спортивні (?): Alfa Romeo, Abarth, Dodge (?)
Люкс: DS, Lancia, Maserati

+3-2ВІДПОВІСТИ  
MP  

TanDEN, Ситро з Опелем поміняйте))

-3ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

MP, та ні, згідно останніх стратегій Stellantis Opel піднімуть в ранжуванні брендів, а Сitroen буде грати в сегментів трошки вище Dacia. Ну такі колись озвучувались плани

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація