У Мінцифри припустили, чому Рада провалила законопроєкти розмитнення авто через «Дію»

У Мінцифри припустили, чому Рада провалила законопроєкти розмитнення авто через «Дію»

03 квітня 2023
0

Провал законопроєктів про розмитнення авто через сервіс «Дія» могла бути пов?язана з неідеальністю ініціатив та комунікації з депутатами Верховної Ради, адже «десь не вистачило голосів, тому що не було людей в залі». Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Liga.net.

«Я не хочу вірити, що це через якусь зацікавленість, але в цій сфері ходять $50-150 млн хабарів на рік», - сказав урядовець.

Як додав Федоров, він сподівається, що провал проєктів - це організаційне питання, яке вдасться вирішити.

На питання про те, чи не відмовиться Міністерство фінансів підтримати новий законопроєкт, мотивуючи це потенційним суттєвим впливом ініціативи на доходи бюджету, Федоров відповів:

«Завдання Мінфіну - завжди бути консервативним. Але якщо взяти нову формулу і цифри, які були за минулий рік щодо авто, можна просто зробити певну кореляцію та побачити, що суттєвих змін у бюджеті немає. Навпаки, лібералізація - це додаткові трансакції й позитив».

При цьому він зазначив, що гарантії ухвалення законопроєкту немає, однак Мінцифри не планує зупинятися до цього. Федоров переконаний, що після появи першої цифрової послуги такого формату, почнеться безповоротна трансформація митниці.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація