У Парижі відбулася презентація електичного шоу-кара Peugeot Inception Concept

У Парижі відбулася презентація електичного шоу-кара Peugeot Inception Concept

26 березня 2023
0

23-24 березня у Парижі відбулася європейська прем'єра концепту Peugeot Inception, який дебютував 5 січня на виставці CES 2023 у Лас-Вегасі. Шоу-кар у брутальному дизайні стане натхненником майбутньої лінійки електромобілів, які з’являться на ринку після 2025 року.

Паризька прем'єра концепту дала старт серії колаборацій із визначними людьми нового покоління. Зокрема, до шоу у Парижі компанія залучила молодого французького дизайнера Емеріка Чачуа, фундатора бренду 3.PARADIS. Він представив унікальну куртку, яка, як мовиться в офіційному прес-релізі Stallantis, «є технічним подвигом». Завдяки лентикулярному 3D-друку вона змінює колір залежно від кута огляду. У шоу-кара за технологією 3D-друку виготовлено матеріал підлоги.

Як заявляють у Peugeot, Inception використовуватиме 800-вольтову архітектуру STLA Large. При висоті всього 1,4 метра шоу-кар досягає 5 метрів у довжину. Акумуляторний блок ємністю 100 кВт.год забезпечить електромобілю запас ходу 800 км. А 5 хвилин підключення до зарядної мережі збільшать пробіг на 150 км. Двомоторна силова установка потужністю 680 к.с. дозволяє концепту прискорюватися від 0 до 100 км/год за три секунди.

Але все найцікавіше зосереджено у салоні. Це Peugeot i-Cockpit наступного покоління із гіперекраном (Hypersquare). Фактично, це інформаційно-розважальний екран, який виконує функції керма, навігаційної системи та «мультимедійки». При переході у режим автопілоту місце Hypersquare займає великий панорамний екран, який виїжджає з підлоги автомобіля.

Є у концепту й інші цікавинки. Наприклад, віконна глазур, яку NASA використовує для козирків шоломів астронавтів, та «технологічна смуга» на зовнішній стороні дверей для передачі повідомлень пасажирам, що наближаються.

Свою наступну колаборацію Peugeot представить на Тижні дизайну у Мілані, 18-23 квітня. Що це буде, не уточнюється.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація