У Renault вважають ранній перехід на електромобілі шкідливим для екології

У Renault вважають ранній перехід на електромобілі шкідливим для екології

24 травня 2022
0

Керівник Renault Group Лука де Мео вважає, що ранній перехід на електромобілі буде шкідливим для екології. Виступаючи на саміті Financial Times «Майбутнє автомобіля», топ-менеджер застеріг про підводні камені прискореної електрифікації - на думку де Мео, електрокари мають проблеми «з соціальної, фінансової та екологічної точок зору», тому відмовлятися від інвестицій у двигуни на викопному паливі неправильно.

Лука де Мео почав пояснювати свою позицію з того, що наголосив на прихильності Renault електромобілям. Однак законодавчу заборону Євросоюзу на нові автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння вже в 2035 році глава Renault Group вважає передчасною, оскільки «продаж автомобілів з ДВС ще не досяг свого піку».

Топ-менеджер французького концерну вважає, що гібриди шкодять екології менше, ніж електромобілі, особливо якщо враховувати в розрахунках не тільки експлуатацію, а й виробництво «батарейних» машин за повним циклом, а також їх неминучу утилізацію. Поки що ефективність гібридів вища, ніж у електрокарів, відмовлятися від інвестицій у двигуни внутрішнього згоряння нерозумно, - дав зрозуміти Лука де Мео.

На тій же конференції думку боса Renault по суті підтримав його колега з концерну Volkswagen. Герберт Дисс пояснював, чому не можна прискорити перехід на електромобілі, причому німецький топ-менеджер знайшов зовсім інші аргументи.

Джерело: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація