У РФ збільшили податки на імпортні авто

У РФ збільшили податки на імпортні авто

10 липня 2023
0

Уряд Росії вирішив різко підвищити утилізаційний збір на імпортні автомобілі з 1 серпня. Ця зміна стосується легкових, легких комерційних та вантажних автомобілів, які імпортуються для подальшого перепродажу як юридичним, так і фізичним особам. Про це заявив російський віцепрем'єр - голова Мінпромторгу Денис Мантуров.

Згідно з рішенням уряду, ставка утилізаційного збору для легкових автомобілів буде індексована в середньому у 1,7-3,7 раза залежно від об'єму двигуна.

Для вантажівок збір зросте в середньому у 1,7 раза, для легких комерційних автомобілів - у 2,5-3,4 раза. Що стосується автобусів, збір збільшиться в середньому у 2,2-4,8 раза залежно від об'єму двигуна, а для електробусів зросте у 8,7 раза.

Мантуров, пояснив, що збір було підвищено на вимогу російських автовиробників. Він вказав, що за останній рік імпорт автомобілів у Росію зріс у кілька разів, зокрема й автомобілів, що були у використанні. За перше півріччя 2023 року в країну було імпортовано понад 450 тисяч автомобілів, що втричі більше, ніж минулого року.

Однак Мантуров зазначив, що громадяни, які імпортують автомобілі для власного користування і не мають наміру їх перепродати, не будуть підпадати під ці зміни. Ставка утилізаційного збору для них залишиться незмінною - від 3,4 до 5,2 тисячі рублів.

Разом з впровадженням підвищеного утилізаційного збору Мінпромторг планує продовжити пільгове автокредитування на придбання російських автомобілів.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року більшість західних автовиробників зупинили заводи в РФ і заявили про вихід з російського ринку. Російський автопром зіткнувся з жорстким дефіцитом складних комплектувальних деталей, значну частину яких випускали іноземні виробники.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація