У Росії зростає кількість викрадень авто

У Росії зростає кількість викрадень авто

23 квітня 2022
0

Санкції проти Росії за вторгнення в Україну мають найрізноманітніші наслідки. Так, у РФ зафіксовано різке зростання викрадень авто. І воно має прямий стосунок до війни в Україні.

Лише за останній місяць кількість викрадень автотранспорту зросла на 22,3%. Наприклад, у січні, тобто до військової агресії Росії в Україні, автомобільні злодії викрали 459 транспортних засобів.

У лютому цей показник зріс до 505 автомобілів, а в березні - до 620 автомобілів відповідно. Насамперед викрадають дорогі автомобілі преміальних марок і найпопулярніші на ринку автомобілі. Здебільшого викрадені авто вирушають на запчастини.

Найбільше крадіжок автотранспорту зафіксовано у Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих мегаполісах. Переважно автомобільні злодії надають перевагу автокранам BMW і Mercedes-Benz. Крім цього, в зоні ризику знаходяться такі популярні кросовери, як Kia Sportage та Hyundai Santa Fe.

Якщо говорити про південні регіони, то тут зловмисники крадуть усе, що можуть. Як заявляють у МВС, більшість викрадених авто йдуть на розбір. Це з тим, що у країні спостерігається дефіцит запасних частин. Тому автозлодії першочергово викрадають авто тих марок, представники яких пішли з російського ринку.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація