У Шанхаї презентували електричний седан преміум-класу Hongqi E001

У Шанхаї презентували електричний седан преміум-класу Hongqi E001

21 квітня 2023
0

На автосалоні у Шанхаї презентували новий Hongqi E001. Електричний седан преміум-класу стане представником нової родини моделей китайської марки. Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Підрозділ концерну FAW Hongqi виробляє розкішні авто з часів Мао Цзедуна, і довгий час вони були дрібносерійними. Тепер найстаріший китайський автовиробник планує наростити обсяги виробництва до мільйона авто на рік та закріпитися у Німеччині, Нідерландах, Норвегії, Франції та Швеції. Допоможуть у цьому саме електрокари.

Новий Hongqi E001 стане конкурентом Tesla Model S та Mercedes EQS. Це великий представницький седан з похилим дахом, високою віконною лінією та загостреною задньою частиною. У авто виражений «ніс» та Г-подібні діодні фари.

У салоні встановлені вигнутий віртуальний щиток приладів та великий 15,5-дюймовий тачскрин. Передбачено і проекцію на лобове скло з функцією доповненої реальності.

Електромобіль Hongqi E001 оснащений двома двигунами сумарною потужністю 620 к.с. та здатний розігнатися до 100 км/год за 3,9 с. Спочатку запропонують версії із запасом ходу 600 і 800 км, а трохи пізніше з'явиться і «дальнобійний» варіант, здатний проїхати 1000 км без підзарядки.

Китайський електромобіль зможе підтримувати надшвидку зарядку - за 5 хвилин можна додати 350 км запасу ходу. Зарядка може бути бездротовою, а ще можна швидко (за 1 хвилину) замінити розряджену батарею на спеціальній станції.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація