У США помітили унікальний спорткар Mercedes 60-х

У США помітили унікальний спорткар Mercedes 60-х

14 листопада 2023
0

У США помітили унікальне купе Mercedes-Benz 300SeL 6.3 Coupe Pininfarina. Цей автомобіль був створений в єдиному екземплярі та має цікаву історію. Про це повідомили на сайті Motor1.

Спорткар заснований на седані Mercedes-Benz W109, який випускали з 1965 до 1972 року. Ця модель є попередником знаменитого Mercedes-Benz S-Class.

Цей автомобіль був виготовлений на замовлення голландського бізнесмена, який хотів отримати дводверний Mercedes-Benz на основі флагманської моделі. Проте німецький автовиробник відмовився від цієї ідеї, заявивши, що на розробку доведеться витратити занадто багато грошей і ресурсів.

У 1968 році підприємець купив собі новий седан із довгою колісною базою. Після цього він доручив італійському виробнику кузовів Pininfarina внести всі зміни в авто. Вартість доопрацювань склала близько 5000 євро.

Крім оригінального кузова, бізнесмен попросив Pininfarina внести ще кілька змін. Серед них високе водійське сидіння «як у Rolls-Royce» і поліпшена шумоізоляція.

У 1969 році унікальне купе було представлено публіці на Женевському автосалоні. Цей дизайн ліг в основу Rolls-Royce Camargue, який дебютував шість років по тому.

Mercedes-Benz 300SeL 6.3 Coupe Pininfarina оснащений 6,3-літровим атмосферним двигуном V8 потужністю 250 к.с. і 500 Нм крутного моменту. Він працює в парі з 4-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Власник отримав свій автомобіль тільки 10 лютого 1971 року. Через кілька десятків років бізнесмен все ж розпрощався з унікальним купе. Востаннє авто було продано на аукціоні в серпні 2023 року в США за 350 000 доларів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація