У США відкрили найшвидшу зарядну станцію для електромобілів

У США відкрили найшвидшу зарядну станцію для електромобілів

09 березня 2024
0

Стартап з інфраструктури електромобілів Gravity Mobility, підтримуваний Google, оголосив про запуск найшвидшого у Сполучених Штатах рішення для зарядки електромобілів, доступного для широкого загалу. Компанія прагне залучити операторів корпоративних парків автомобілів.

Великим операторам у Нью-Йорку тепер доступні 24 зарядні пристрої Gravity потужністю 500 кВт. Пристрої здатні заряджати акумулятори зі швидкістю до 3862 км заряду на годину або 322 км всього за 5 хвилин. Gravity заявила, що має можливість виробляти та розгортати тисячі зарядних пристроїв на рік, і вже веде проектування додаткових майданчиків.

«Якщо подивитися, скільки зарядних станцій Tesla Supercharger додається в рік, ми можемо додати стільки ж або навіть більше для розширення нашої мережі. Нічого не заважає цьому», - сказав генеральний директор Gravity Моше Коен в інтерв'ю Reuters.

Tesla уклала багато угод з Ford, General Motors та іншими автовиробниками, дозволяючи автомобілям різних марок використовувати свою мережу з більш ніж 15 000 зарядних станцій. Досягнення такого рівня може бути складним завданням. Але Gravity планує залучити додаткові кошти цього року для розширення своєї мережі високошвидкісних зарядних пристроїв на всій території Сполучених Штатів.

«Ми, звичайно, проведемо додатковий збір коштів, оскільки наша мета - негайно розпочати національне розширення, і ми вже маємо чимало зацікавлених сторін», - сказав Коен.

Зарядні пристрої Gravity мають розміри ручної поклажі, на відміну від великих стендів, які використовуються автовиробниками та іншими операторами мереж заряджання електромобілів. Однак більшість електромобілів мають обмеження швидкості заряджання 350 кВт. За словами Коена, Gravity прагне надати споживачам не тільки найшвидші, а й найбільш доступні рішення для зарядки електромобілів, зміцнюючи тим самим екосистему електромобільного транспорту в США.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація