У США виявили покинутим раритетний спорткар Plymouth Superbird

У США виявили покинутим раритетний спорткар Plymouth Superbird

24 листопада 2023
0

У США знайдено занедбаний Plymouth Road Runner Superbird 1970 року. Рідкісний спорткар десятиліттями стояв у старому гаражі. Йому присвятили відео на YouТube-каналі Rocket Restaurations.

Plymouth Superbird виявили в Південній Кароліні. Авто з цим VIN-номером вважалося загубленим - про нього не чули щонайменше років 20 і думали, що його утилізували.

Спорткар укритий іржею, а в його передній частині видно вм'ятини від незначної ДТП. До того ж авто перефарбували з жовтого в синій колір. Салон купе непогано зберігся, а ось двигун Plymouth Superbird потребує ремонту.

Реставрація авто має сенс, адже зараз Plymouth Road Runner Superbird у хорошому стані коштують понад 200 000 доларів, а ціна деяких екземплярів перевищує мільйон доларів.

Річ у тім, що Plymouth Superbird 1970 року - рідкісна колекційна модель, випущена накладом у 1935 екземплярів. Це серійна версія гоночного авто з чемпіонату NASCAR із обтічним «носом» і величезним антикрилом.

Plymouth Superbird оснащували моторами потужністю від 375 до 425 к.с. Конкретно цей оснащений 7,2-літровим V8 на 390 к.с. і 3-ступінчастою автоматичною КПП.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація