У США знайшли застосування акумуляторам, знятим з електромобілів

У США знайшли застосування акумуляторам, знятим з електромобілів

08 лютого 2023
0

Що робити з акумуляторами, знятими з електромобілів? У міру зростання парку таких авто та їхнього старіння ця проблема ставатиме дедалі гострішою. Відстрочити необхідність її розв'язання дає змогу проєкт, реалізований у Каліфорнії (США), повідомило Reuters.

Компанія B2U Storage Solutions, стартап із Лос-Анджелеса, заявила, що створила місткість для зберігання електроенергії, яку виробляє сонячна електростанція. Сховище ємністю 25 МВт.год дає змогу накопичувати електроенергію в той період часу, коли вона не потрібна в зовнішній мережі. За словами головного виконавчого директора компанії Фрімана Холла, цей проєкт вважається першим у своєму роді з продажу електроенергії на оптовому ринку й торік заробив $1 млн.

Енергія запасається в 1300 акумуляторах, знятих з електромобілів Honda та Nissan. Їхній вік сягає восьми років. Після такої тривалої експлуатації місткість батарей значно зменшилася, тому для автомобілів вони більше не підходять, але все ще мають цінність як стаціонарні сховища, до яких висуваються м'якіші вимоги, сказав Холл.

Технологія B2U дає змогу збирати сховища з акумуляторних блоків електромобілів без попереднього розбирання або перероблення.

За оцінками Холла, така система, як-от B2U, може знизити капітальні витрати на акумуляторні батареї приблизно на 40%.

«Друге життя та повторне використання допомагають зробити загальний життєвий цикл більш енергоефективним з огляду на зусилля, витрачені на створення батареї», - сказав він.

Заснована у 2019 році B2U Storage Solutions підтримується японським гігантом — торговим домом Marubeni Corp. Компанія сподівається реалізувати нові проєкти в Каліфорнії та Техасі.

Джерело: The Page

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація