У створенні вантажівки Tatra Buggyra застосували штучний інтелект

У створенні вантажівки Tatra Buggyra застосували штучний інтелект

29 жовтня 2023
0

Спортивна команда Tatra Buggyra ZM Racing анонсувала свою новітню гоночну вантажівку для майбутнього ралі-рейду «Дакар-2024». У її розробці, зокрема для оптимізації аеродинаміки та розподілу ваги по осях, задіяли технології штучного інтелекту. Конструктори використали розрахунки CFD (Computational Flight Dynamics).

Керівник Buggyra Мартін Колоч зазначив, що ДНК Tatra буде збережено, незважаючи на те, що нова машина стане капотною. Він також сказав, що план створення автомобіля був готовий ще два роки тому, проте роботи затяглися. Причиною стали зміни правил та омологації FIA для «Дакар-2024», які дуже довго готувалися і були представлені лише цього літа. Незважаючи на це, нову машину для команди Tatra Buggyra ZM Racing обіцяють встигнути підготувати для змагань.

Нагадаємо, що 46-те ралі «Дакар» стартує 5 січня 2024 року і завершиться 19 січня. Вп'яте в історії воно пройде на території Саудівської Аравії, у програмі 12 етапів. Команда Buggyra ZM Racing буде представлена не лише у категорії вантажівок, де остаточний склад гонщиків буде оголошено у листопаді.

Дебют в елітному класі гоночних автомобілів Ultimate (раніше T1+) чекає на Алію Колок на спеціальному Red-Lined REVO T1+. Після свого січневого дебюту на відомих змаганнях у спеціальному класі Т3 вона стане єдиною жінкою, яка конкуруватиме з такими зірками «Дакар», як Нассер Аль-Аттія, Карлос Сайнс-старший і Себастьєн Льоб.

Джерело: Авто Центр
Фото: Buggyra

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація