У Туреччині на фестивалі TEKNOFEST представили летючий автомобіль

У Туреччині на фестивалі TEKNOFEST представили летючий автомобіль

02 жовтня 2023
0

На фестивалі TEKNOFEST, який відбувся у Ізмірі був представлений новий турецький автомобіль AirCar, що може літати. Про це повідомляє TRT Haber.

Фестиваль авіації, космосу і технологій TEKNOFEST організований Міністерством промисловості і технологій та Фондом технологічних команд Туреччини.

Мехмет Туран, відповідальний інженер-програміст компанії, розповів, що літаючий автомобіль, який вони зробили, важить близько 450 кілограмів.

«Це транспортний засіб, який може розвивати швидкість 120 кілометрів і має запас ходу 50 кілометрів. Ви можете приїхати сюди з Конаку (район Ізміра - ред.) за 7 хвилин на цьому транспортному засобі», - заявив інженер Мехмет Туран.

На його думку використання транспортного засобу, що літає, допоможе вирішити проблеми із заторами.

«За нашими оцінками, у 2025 році зможемо з одного місця в Туреччині літати в інше. Це буде коридор. Спочатку ми планували прокласти його між Мальтепе та островами», - заявив Туран.

Зокрема, він повідомив, що випробування цих автомобілів досі триває.

«Ми робимо тестові польоти. Наразі ми зробили близько 100 таких випробувань. Протягом цих польотів ми тримаємо машину в повітрі близько 15 хвилин. Ці тестові польоти здійснюються на висоті 30-40 метрів».

Джерело: Espreso.tv

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація