У Великій Британії стартувало виробництво електричного Mini Moke

У Великій Британії стартувало виробництво електричного Mini Moke

30 травня 2022
0

Історія Mini Moke розпочалася в 1964 році в ролі легкого військового автомобіля. Пізніше з'явилася цивільна версія, що була дуже популярною у фермерів і завсідників пляжних курортів.

Перші Mini Moke вироблялися на заводі British Motor Corporation (BMC) в Лонгбриджі, Бірмінгем. Загалом із 1964 до 1968 року Великій Британії зібрали 14 518 автомобілів. Також виробництво було налагоджено в Австралії (1966 – 1981 р.) та Португалії (1980-1993 р.). Загалом у цих двох країнах на момент завершення виробництва в 1093 році випустили 36 тисяч автомобілів.

Всілякі репліки маленького легкого всюдихода випускали багато фірм у різних країнах світу. Але офіційний правонаступник легендарного Mini Moke з'явився тільки в 2018 році. Виробництво відродженої моделі налагодила компанія Mоke International, утворена в 2012 році і вважається правонаступницею BMC.

У розробці нового Moke брав участь британський промисловий дизайнер Майкл Янг. Автомобіль зберіг традиційний дизайн, але набув нових пропорцій, зумовлених використанням агрегатів Chery. Габаритна довжина відродженої версії становить 3225 мм. Автомобіль укомплектували 1,1-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном потужністю 67 к. с. і чотириступеневою автоматичною коробкою передач.

Паралельно компанія розробляла електричну версію моделі. Повністю замінити бензиновий Moke електричним планували до початку 2022 року і навіть зняли його з виробництва в грудні минулого року.

Джерело: Autocentre

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація