У Великій Британії злетіли ціни на страховку електрокарів

У Великій Британії злетіли ціни на страховку електрокарів

31 січня 2024
1

Аналітики Bloomberg звернули увагу на 50-відсоткове подорожчання страховки для електромобілів у 2023 році. За оцінками британського брокера Howden Group, страхування середньостатистичного електромобіля обійдеться в 1344 фунти стерлінгів, що приблизно вдвічі перевищує вартість поліса для бензинового або дизельного автомобіля.

Страховики стверджують, що ціна поліса формується на основі частоти претензій та вартості запасних частин. За оцінками Howden Group, виплати для електромобілів у результаті страхового випадку на 35 відсотків більші, ніж для аналогічного автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння. Сам ремонт триває довше через брак механіків, навчених ремонтувати електромобілі.

Дорога страховка - один з факторів, який уповільнює поширення електромобілів у Великій Британії. Інші причини - слабкий попит на «батарейні» моделі на вторинному ринку, швидка втрата ринкової вартості та повільний розвиток зарядної інфраструктури. Торік у Сполученому Королівстві вперше перестала збільшуватись частка електромобілів у загальному обсязі продажів нових машин.

У ТОП-30 британських продажів єдина модель без ДВЗ - Tesla Model Y на п'ятому рядку. Найкраще продавалися чотири «традиційні» автомобілі: Ford Puma, Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa та Kia Sportage. Також до десятки бестселерів входять Hyundai Tucson, MINI Hatch, Nissan Juke, Audi A3 та Vauxhall Mokka.

Джерело: Мотор
Фото: Bloomberg

Обговорення новини

No Mercy  

Слідом за фінами британці зрозуміли, що до чого. І попит теж вже знизився.

-8ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація