У Volvo Cars бачать «величезне зростання» електромобілів

У Volvo Cars бачать «величезне зростання» електромобілів

24 січня 2024
0

Всупереч похмурим прогнозам конкурентів, генеральний директор Volvo Cars, Джим Роуен покладає великі надії на ріст ринку електромобілів. Про це він заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Вже з 2025 року керівництво Volvo Cars сподівається, що більше половини їх продажів складатимуть електромобілі, а з 2030 року - всі 100% будуть чистими BEV. Справа в тому, що зростання попиту на преміальні електромобілі Volvo було кращим, ніж у конкурентів на масовому ринку.

«У нас набагато більше можливостей для ціноутворення, а наші клієнти багатші, тому вони можуть собі дозволити Volvo, якщо хочуть їздити на електромобілі», - сказав Роуен.

Генеральний директор Volvo Cars зазначив, що, на відміну від інших, він бачить хороше зростання попиту на електромобілі в усьому світі, та особливо високий попит у ЄС.

Протягом минулого року багато автовиробників попереджали, що очікуване зростання ринку електромобілів відбувається повільно через низький попит, значне зниження цін, зменшення субсидій та проблеми з ланцюжком поставок.

Volvo раніше заявляла, що не має наміру брати участь у ціновій війні, яку розпалила Tesla, оскільки є преміальним брендом і має хорошу маржу на своїх електромобілях.

Вищі витрати, спричинені перебоями у судноплавстві в Червоному морі, також не вплинуть на клієнтів, сказав гендиректор Volvo Cars.

Минулого тижня Volvo заявила, що зупинить виробництво на своєму заводі в Бельгії на три дні через затримку поставки коробок передач через перебої.

Генеральний директор також повідомив Reuters, що має великі амбіції щодо Індії в найближчі п'ять років та планує запустити там більш доступну модель EX30 у 2025 році.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація