Українці стали частіше купувати легковики з Китаю

Українці стали частіше купувати легковики з Китаю

15 квітня 2024
5

Українці дедалі частіше реєструють легкові автомобілі китайського походження. У першому кварталі 2024 року в країну завезли близько 4,2 тисячі «китайців», на 75% більше, ніж за ті ж три місяці 2023 року.

З них новими були майже 3 тисячі автомобілів або 18% від первинного авторинку України. Порівняно з минулим роком попит зріс на 114%.

У сегменті вживаних автомобілів на китайський секонд-хенд припало 2% регістрацій. У чисельному вираженні це склало близько 1,2 тис., на 21% більше, ніж у першому кварталі 2023 року.

Більшість імпортованих «китайців» - електромобілі. Найпопулярнішим в обох сегментах виявився німецький кросовер Volkswagen ID.4.

ТОП-5 найпопулярніших нових легкових автомобілів із Китаю сформували:

  • Volkswagen ID.4 - 750 од.;
  • Honda eNS1 - 255 од.;
  • BYD Song Plus - 227 од.;
  • Nissan Ariya - 189 од.;
  • Ceely Atlas Pro - 164 од.

ТОП-5 уживаних «китайців» виглядає так:

  • Volkswagen ID.4 - 350 од.;
  • Nissan Ariya - 103 од.;
  • Honda eNS1 - 99 од.;
  • Toyota bZ4X - 70 од.;
  • Volkswagen ID.4 - 48 од.
Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
MP  

не українці, а кретинці- не можна в час війни фінансувати союзника ворога

+7-16ВІДПОВІСТИ  
egort  

Дані США свідчать, що Китай різко збільшив продажі Росії верстатів, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншого озброєння для ведення війни проти України.
Такі дані навели два американські посадовці на умовах анонімності низці ЗМІ, зокрема агентствам АР та Reuters, повідомляє "Європейська правда".

За словами співрозмовників ЗМІ, у 2023 році до Росії з Китаю надійшли близько 90% імпорту мікроелектроніки. Крім того, майже 70% російського імпорту верстатів на суму близько 900 мільйонів доларів в останньому кварталі 2023-го - також китайського походження.

Крім того, китайські та російські підприємства працюють над спільним виробництвом дронів на території Росії, а компанії з КНР, імовірно, надають Росії нітроцелюлозу, необхідну для виготовлення ракетного палива.
Пекін працює з Росією над вдосконаленням своїх супутникових та інших космічних можливостей для ведення війни в Україні. Це, на думку Білого дому, може в довгостроковій перспективі збільшити загрозу, яку Росія становить для всієї Європи.

Посилаючись на дані розвідки, американські посадовці також заявили, що Китай надає Росії супутникові знімки для бойових дій проти України.

+5-8ВІДПОВІСТИ  
Merv  

Китайські машини купують недалекоглядні люди, думають що зекономили і купили щось хороше, а насправді купили металобрухт і проспонсорували країну союзника раші

+7-11ВІДПОВІСТИ  
смет  

Merv,
Сто відсотків!
Заплутатись можна. Вже і про є, і макс про. Всі чомусь ведуться на телевізори в салонах.
Не може сарай який пару років тому збирав мопеди, робити машини!
І взагалі кітайці гівнюкі довбані!
Нехай на їхньому л...ні русня вбивається.

+3-8ВІДПОВІСТИ  
Івасик-Телесик  

Схоже, довбойоби в Україні ще не перевелися - все терміново утилізуватися на фронт.

+8-4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація