Унікальний доопрацьований Porsche 959 виставили на продаж

Унікальний доопрацьований Porsche 959 виставили на продаж

25 лютого 2024
0

Ретельно відреставрований і покращений екземпляр Porsche 959 виставляють на аукціон, при цьому за нього планують виручити рекордну суму близько 3 млн доларів.

Цей Porsche 959 є особливим з кількох причин. По-перше, автомобіль зазнав ретельної трансформації в рамках програми «959 SC Reimagined by Canepa». А по-друге, це шасі з номером 022, і це один із 266 випущених екземплярів серії 959 Komfort. Коли Canepa отримала машину, на одометрі було близько 1500 км.

Згідно з оригінальною документацією, він був придбаний компанією Nissan Motor Company через бельгійського дистриб'ютора і дилера. Після прибуття до Японії автовиробник розібрав автомобіль, використовуючи його для досліджень і розробок, приділивши особливу увагу вивченню його складної системи повного приводу.

Цей досвід ліг в основу системи повного приводу, яку пізніше буде встановлено на Skyline GT-R покоління R32. Після того як компанія Nissan закінчила з автомобілем, його продали одному з інженерів, який зберігав авто доти, поки його не було експортовано до Сполучених Штатів.

Canepa придбала Porsche в 2019 році і протягом наступних чотирьох років витратила понад 4000 годин на його відновлення, вартість якого склала 950 000 доларів. Суперкар може похвалитися новими амортизаторами Penske з титановими пружинами, модернізованими гальмами, кастомними 18-дюймовими колесами та вдосконаленою версією оригінального 2,8-літрового шестициліндрового двигуна з подвійним турбонаддувом. Завдяки ретельним модифікаціям Canepa вдалося домогтися від опозитної силової установки понад 800 к.с. і 881 Нм крутного моменту.

Автомобіль тепер може розганятися від 0 до 96 км/год за 2,5 секунди і досягати максимальної швидкості 370 км/год.

Джерело: iXBT.com
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація