Універсал MINI Clubman знімуть з виробництва

Універсал MINI Clubman знімуть з виробництва

16 вересня 2023
0

Універсал MINI Clubman припинять випускати і нове покоління моделі не планується. Останні екземпляри моделі зійдуть з конвеєра до кінця нинішнього року. Про це заявила керівник MINI Стефанії Вюрст сайту Top Gear.

Стефанії Вюрст сама водить MINI Clubman і особисто їй модель подобається, однак від універсала довелося відмовитися. Річ у тім, що попит на нього не високий. Тому від моделі вирішили відмовитися і випустити 100 авто прощальної серії Final Edition.

Покупці більше зацікавлені в кросоверах. Позашляхових MINI Countryman продають удвічі більше, ніж універсалів Clubman.

Ось чому в лінійці британської марки незабаром з'явиться компактний електричний кросовер MINI Aceman. Clubman же знімуть з виробництва, щоб він не конкурував з новою моделлю, а також з більшим MINI Countryman нового покоління.

Універсал MINI Clubman - найоригінальніша модель у лінійці британської марки. Вперше така версія з'явилася ще у класичного MINI в 1969 році.

У 2007 році MINI Clubman був відроджений, причому в універсала були нестандартні асиметричні бічні двері та розпашні двері багажника. Наступні покоління моделі зберегли тільки оригінальні задні двері.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація