Унікальний Porsche з двигуном від «Жука» продадуть на аукціоні

Унікальний Porsche з двигуном від «Жука» продадуть на аукціоні

31 грудня 2022
0

У США на аукціон Mecum виставили Porsche 718 RSK 1959 року. За старовинний спорткар планують отримати близько 4 мільйонів доларів. Подробиці авто розкрили на офіційному сайті аукціонного будинку.

Porsche 718 RSK зараз дуже цінують колекціонери, адже це одна з ранніх перегонових моделей німецької марки. Всього випущено лише 34 цих авто, але лише шість із них були одномісними і цей Porsche - один із них.

Спорткар Porsche 718 RSK оснащений невеликим опозитним двигуном об'ємом 1,6 л від «Жука» Volkswagen Beetle зі збільшеною до 150 к.с. потужністю. Це не так багато навіть за мірками 50-х, але оскільки маса авто з алюмінієвим кузовом становить всього 570 кг, то воно здатне розвинути 250 км/год.

Автомобіль збудували для бельгійського перегонника Крістіана Гутальса. За кермом Porsche він здобув кілька перемог у гірських перегонах Бельгії, а також у Гран-прі Леопольдвіля в Конго.

У 1964 році Porsche змінив власника та переїхав до США. Автомобіль пройшов повну реставрацію і виглядає чудово. Мало того, зараз він бере активну участь у різних ретро-ралі - за останні роки він заявився в 100 подібних гонок.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація