Унікальну «Пагоду» Стірлінга Мосса виставили на продаж

Унікальну «Пагоду» Стірлінга Мосса виставили на продаж

07 серпня 2022
0

Легендарний британський гонщик сер Стірлінг Мосс, відомий як видатний гонщик, який ніколи не виграв чемпіонат світу Формула-1, пов'язаний з маркою Mercedes-Benz своїми гоночними успіхами і не в останню чергу перемогою в гонці Mille Miglia 1955 за кермом родстера Mercedes-Benz 300 SLR. А у власності знаменитого спортсмена був Mercedes-Benz SL (W113) - класичний родстер на прізвисько «Пагода». Причому нестандартний.

Навесні 1966 року, коли Стірлінг Мосс вирішив купити собі Mercedes-Benz 230 SL (W113), він побажав бачити під капотом свого родстера не рядний 2,3-літровий 6-циліндровий мотор, а більший 2,5-літровий агрегат від седанів та купе версії 250 SE.

При рівній потужності 184 сили більша шістка мала крутний момент 216 Нм проти 197 Нм, що робило її більш чуйною на натискання педалі газу. Для гонщика це було важливо і для британця не просто встановили нестандартний мотор, а відібрали з усіх агрегатів той, який на диностенди показав найкращі характеристики.

Крім двигуна «Пагода» сера Стірлінга отримала і незвичайний жорсткий дах. Незважаючи на те, що така опція була доступна всім покупцям родстера, для Мосса в жорсткому верхі встановили невеликий вентиляційний отвір, що відкривається - ця функція є тільки на машині гонщика і на жодному іншому Mercedes-Benz SL (W113).

Наразі автомобіль, який знаходився у власності Стірлінга Мосса близько двох років, з'явився на торгах аукціону Silverstone Auctions. Продавець розраховує виручити за машину з пробігом 128 тисяч кілометрів близько 150 тисяч доларів. Щоправда, покупцю доведеться вкластися у реставрацію, оскільки родстер потребує ремонту.

Джерело: Silverstone Auctions

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація