Універсал Jaguar X-Type Єлизавети II виставили на торги

Універсал Jaguar X-Type Єлизавети II виставили на торги

03 листопада 2022
0

Аукціонний будинок Historics Auctioneers готує для продажу універсал Jaguar X-Type Estate 2009 року випуску, за кермом якого їздила королева Великобританії Єлизавета II. Як пише Daily Mail, автомобіль піде з молотка «без резерву», тобто його можуть продати навіть за один фунт стерлінгів, якщо такою буде кінцева ставка. Проте експерти вважають, що за один з улюблених автомобілів ЇЇ Величності вдасться виручити принаймні п'ятизначну суму.

Відомо, що в автопарку Єлизавети II було відразу два Jaguar X-Type Estate. Один з них залишився в гаражі королівської родини, а другий, який саме пустять «з молотка», було продано у 2016 році. Це машина, оснащена бензиновим двигуном V6 об'ємом три літри - найбільшим у лінійці - та автоматичною коробкою передач. X-Type Estate пофарбований у темно-зелений відтінок Emerald Fire, а інтер'єр обшитий натуральною бежевою шкірою та оброблений деревом. В оснащенні безліч зручностей під колишньої власниці: дах з люком, клімат-контроль, електропривод вікон, вбудований навігатор і CD-програвач.

Jaguar перебуває у бездоганному стані, попри 120 тисяч кілометрів на одометрі - очевидно, за ним уважно стежила як сама королева, так і наступний власник. Jaguar продадуть з двома ключами-брелоками, на одному з яких видно пам'ятні потертості, ймовірно, залишені самою Єлизаветою II.

«Їй особливо подобалася ця модель, тому вона придбала ще одну для випадків, коли перша недоступна. X-Type Estate  явно не найпопулярніший автомобіль бренду, і хто б міг подумати, що він стане одним з фаворитів Єлизавети II?», - пише аукціонний будинок в описі лота.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація