Трамп готовий співпрацювати з автогігантами з Китаю

Трамп готовий співпрацювати з автогігантами з Китаю

26 серпня 2024
0

Американський політик дав інтерв'ю агентству Reuters після передвиборчого заходу. Трамп наголосив, що відкритий для китайських виробників, які збираються випускати автомобілі в США.

«Ми готові надати стимули, якщо Китай або інші країни захочуть прийти сюди і продавати автомобілі, вони побудують заводи і наймуть наших робітників».

Дональд Трамп особливо зазначив, що «хоче виробляти власні автомобілі», але в його інтерпретації важлива американська збірка, а не бренд. Кандидат у президенти США оголосив, що перешкоджатиме експорту автомобілів великої Детройтської трійки з інших країн. Політик підкреслив, що обійти загороджувальні мита за допомогою заводів у Мексиці не вийде.

Пройшовся Трамп і по податкових пільгах на електромобілі. Експрезидент США вважає, що «податкові стимули - це не дуже хороша річ». Наразі покупці електрокарів у США можуть отримати субсидію в розмірі 7500 доларів, але Трамп готовий скасувати її. Утім, політик обмовився, що не прийняв остаточного рішення з цього питання і є великим шанувальником автомобілів загалом, незалежно від типу двигуна.

Заяви Трампа контрастують із політикою Байдена, який категорично проти китайських автомобілів у будь-яких проявах і навіть називає їх загрозою національній безпеці США. При цьому з імпортом автомобілів з КНР та інших країн Трамп вважає за потрібне боротися за допомогою мит.

Джерело: Мотор
Фото: InsideEVs

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація