Успіх SEAT із новим SEAT Tarraco

Успіх SEAT із новим SEAT Tarraco

25 вересня 2018
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

SEAT Tarraco вже тут. Автомобіль назвали на честь середземноморського міста Таррагона - історичного й культурного центру з величною архітектурою, яке водночас вражає молодим пригодницьким духом. Назву Tarraco обрали всенародним голосуванням, учасниками якого стали понад 140 000 прихильників марки, що долучилися до фінального етапу конкурсу #SEATseekingName.

Найновіша модель, яку проектували на підприємстві SEAT у Марторелі (Барселона), а складають у німецькому Вольфсбурзі, являє собою третій «стовп» розширення портфоліо позашляховиків компанії й дає змогу оцінити майбутню мову дизайну нових моделей SEAT. Tarraco залучить нових клієнтів, зміцнить імідж бренда й стане новим флагманом компанії.

Новий Tarraco очолює лінійку позашляховиків SEAT як старший брат Ateca й Arona та поєднує передові технології, динамізм, маневреність, практичність і функціональність з елегантним сучасним дизайном. Завдяки перевагам, які дає більший розмір, Tarraco впорається з усіма аспектами сучасного життя.

У новому позашляховику є всі ключові атрибути кожного авто з модельного ряду SEAT: дизайн і функціональність, спортивний характер і комфорт, доступність і якість, технології та емоції. Та зараз вони об'єднані у форм-факторі, який пасує до більш різноманітних стилів життя. Новий SEAT Tarraco створений для водіїв, яким потрібна функціональність 5- чи 7-місного авто й зручне високе місце водія. Водночас вони не забувають про естетику автомобіля й цінують баланс між упевненістю й елегантністю, притаманний Tarraco. Баланс, який зберігається в обох версіях комплектації - Style та Xcellence.

Оскільки попит на позашляховики зростає й далі, вийшовши на ринок на початку 2019 року, Tarraco відіграватиме ключову роль для SEAT, сприяючи зміцненню бренда й забезпечуючи умови для подальшого зростання в період, коли продажі компанії й так стабільно зростають. Із січня до серпня компанія SEAT поставила 383 900 автомобілів на ринки світу, що на 21,9 % перевищує показники аналогічного періоду 2017 року.

«SEAT переживає період наймасштабнішого розширення портфоліо за останні роки. Початок виробництва SEAT Tarraco, нашого першого великого позашляховика, є частиною інвестицій на суму 3,3 мільярда євро за період із 2015 до 2019 року, що спрямовані на забезпечення майбутнього компанії та розвиток пропонованого нами модельного ряду, - коментує президент SEAT Лука де Мео (Luca de Meo). - Він доповнює нашу лінійку позашляховиків, що дасть змогу задовольнити потреби кожного клієнта».

Досконалість технологій

SEAT Tarraco створювали для водіїв, яким необхідне відчуття захвату й функціональність, і все це - в одному автомобілі. Він орієнтований на людей, яким потрібна практичність семимісного авто й простір для перевезення сім'ї та друзів. Водночас вони високо оцінять автомобіль, що чітко реагує на команди водія й пропонує видатну динаміку.

Баланс між практичністю й динамікою став можливим насамперед завдяки новітнім технологіям концерну Volkswagen і використанню архітектури MQB-A з довгою колісною базою, що лежить в основі конструкції великого позашляховика.

Налаштування адаптивної підвіски (DCC) автомобіля забезпечують ідеальний баланс між спортивними відчуттями за кермом і підвищеною плавністю ходу в далеких поїздках на дорогах із різним покриттям. Налаштування вибирає водій, проте система може адаптуватися й автоматично, змінюючи налаштування жорсткості залежно від типу поверхні дороги й стилю водіння.

Плавність ходу чудово поєднується з динамікою, економічністю й надійністю силових агрегатів. Усі двигуни оснащують системою безпосереднього впорскування, турбонаддувом і системою «Старт-Стоп», а діапазон потужності становить від 150 до 190 к.с.

Для моделі будуть доступні два бензинові варіанти: чотирициліндровий TSI об'ємом 1,5 л, що розвиває 150 к.с. і поєднується із 6-ступеневою механічною коробкою передач, яка приводить у рух передні колеса, та 2-літровий агрегат потужністю 190 к.с. у поєднанні із 7-ступеневою трансмісією DSG і системою повного привода 4Drive. Доступні також дві дизельні версії: це двигуни TDI об'ємом 2,0 л потужністю 150 к.с. та 190 к.с. відповідно. Варіант потужністю 150 к.с. буде доступний для моделей із переднім приводом і 6-ступеневою коробкою передач та для автомобілів із 7-ступеневою трансмісією DSG і системою повного привода 4Drive. Потужніша версія доступна тільки разом із системою повного привода 4Drive і 7-ступеневою трансмісією DSG. Згодом для SEAT Tarraco будуть доступні альтернативні варіанти привода.

«SEAT Tarraco - шедевр функціональності й універсальності, адже пропонує клієнтам простір і практичність, якої вони очікують від великого позашляховика. Це найспортивніший автомобіль у своєму сегменті як з погляду дизайну, так і завдяки адаптивній підвісці, яку можна настроювати під час поїздки», - говорить віце-президент SEAT із досліджень і розробок д-р Матіас Рабе (Matthias Rabe).

Новий SEAT Tarraco оснащений необхідними системами підтримки водія, тож водіння стане ще комфортнішим і безпечнішим, навіть у складних умовах експлуатації. Такі відомі системи, як асистент активного контролю смуги руху (Lane Assist) та система контролю дистанції спереду (Front Assist) з функціями розпізнавання велосипедистів і пішоходів, входять до базової комплектації для Європи. Як опцію запропонують низку інших систем, зокрема систему контролю «мертвих» зон (Blind Spot Detection), систему розпізнавання дорожніх знаків (Traffic Sign Recognition), асистента руху в заторах (Traffic Jam Assist), адаптивний круїз-контроль (ACC), асистента дальнього світла (Light Assist), систему екстреної підтримки (Emergency Assist).

Позашляховик Tarraco має новий для SEAT рівень безпеки: оснащення моделі включає також функцію екстреного виклику (Emergency Call), систему превентивного захисту (Pre-crash Assist), функцію виявлення ризику перекидання (Rollover Detection). Отже, автомобіль забезпечить дотримання найжорсткіших стандартів у будь-якій ситуації, тому його можна вважати взірцевою моделлю у своєму сегменті.

Створений для життя

Збільшені розміри надихнули дизайнерів на пошук кращого балансу між естетичною цілісністю й функціональними пропорціями. Та навіть попри те що довжина Tarraco становить 4735 мм, а висота - 1658 мм, що дало змогу створити просторий салон і надати авто імпозантного вигляду, загалом дизайн викликає відчуття легкості й жвавості, а також певної брутальності та об'ємності.

Дизайн передньої частини належить до зразків нової мови дизайну SEAT. Решітка радіатора стала ще виразнішою, вона підкреслює впевненість і характер автомобіля. А повністю світлодіодні фари з чіткими обрисами, що зберегли традиційний для компанії трикутний дизайн, відтепер ховаються глибше в кузові й на вигляд більш зосереджені.

Технологія освітлення - важливий аспект для Tarraco. До базової комплектації оснащення позашляховика входять повністю світлодіодні зовнішні освітлювальні прилади й освітлення салону, як у версії Xcellence, так і Style. Це розв'язало руки дизайнерам, що отримали більше простору для творчості. А власників потішить чистіше і яскравіше світло.

«Я вважаю, що перше знайомство з Tarraco справляє сильне враження завдяки ідеальним пропорціям та елегантному й водночас спортивному дизайну. А завдяки солідній передній частині, яка дає змогу оцінити зовнішність майбутніх моделей SEAT, автомобіль викликає відчуття гордості, - говорить головний дизайнер SEAT Алехандро Мезонеро (Alejandro Mesonero). - Як і в кожен автомобіль, над яким ми працюємо, ми вклали в оформлення Tarraco багато любові й пристрасті відповідно до нашої філософії: якщо щось виглядає добре, це правильно».

У задній частині, де особливо важлива функціональність, наголос зроблено на заниженій зоні завантаження, та водночас концепція розташування світлових приладів демонструє ширину й практичність позашляховика. Крім того, використання світлодіодів як джерела світла дало змогу обладнати автомобіль динамічними покажчиками повороту ззаду.

Для SEAT Tarraco будуть доступні вісім різних кольорів кузова: Dark Camouflage, Oryx White, Reflex Silver, Atlantic Blue, Indium Grey, Titanium Beige, Deep Black та Urano Grey.

У салоні дизайнери доклали багато зусиль для створення інтер'єру, який немов огортає пасажирів. Таке враження справляє, зокрема, горизонтальна лінія, що проходить через усю передню панель і заразом підкреслює ширину Tarraco, посилюючи відчуття простору в салоні й даруючи почуття впевненості, безпеки й рівня якості, зазвичай характерного для преміум-сегмента.

Оскільки наш світ стає більш цифровим, у салоні Tarraco встановлено цифрову комбінацію приладів від SEAT під назвою Digital Cockpit з діагоналлю 10,25", щоб спростити доступ водія до важливої інформації, та великий «плаваючий» дисплей HMI діагоналлю 8", щоб пасажири мали доступ до широкого комплексу комунікаційних можливостей SEAT. Що стосується мультимедійних систем, то Tarraco стане першою моделлю SEAT, яка отримає функцію керування жестами (за умови встановлення медіасистеми Navigation Plus з екраном 8").

Прийом попередніх замовлень на SEAT Tarraco розпочнеться в грудні.

ДП «АВТО-КИЕВ» ДП «АВТО-КИЕВ»

ДП «Авто-Київ» перший і єдиний концептуальний автоцентр SEAT В Україні.

перейти на сторінку компанії
Джерело: ДП «АВТО-КИЕВ»

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація