В Арізоні на службу прийнято першу електричну пожежну машину

В Арізоні на службу прийнято першу електричну пожежну машину

05 січня 2024
0

Американська компанія E-One, найбільший у світі виробник пожежної техніки, поставила місту Меса, штат Арізона, повністю електричний пожежний автомобіль E-One Vector. Його закуплено в рамках програми досягнення вуглецевої нетральності до 2050 року.

Місту автомобіль коштував 1,4 млн доларів. Фінансування надійшло із загального фонду Меси та з облігацій, схвалених виборцями у 2018 році. Зі слів мера міста Джона Джайлса, це «ще одне свідчення інвестицій Меси у громадську безпеку та лідерство пожежного та медичного департаменту міста у штаті та країні».

Виробництво E-One Vector розпочалося у 2022 році. Цю модель називають першою повністю електричною пожежною машиною у північноамериканському стилі. Автомобіль побудований на 800-вольтовій аритектурі та укомплектований декількома акумуляторними блоками. Їх сумарна ємність - 327 кВт.год. Час зарядки - 3,5 години.

Додатково пропонується дизельний двигун, який працює як «подовжувач» запасу ходу. Він підключається автоматично коли батареї розряджені. Це дозволяє використовувати E-One Vector в умовах надзвичайних ситуацій, таких як відключення електроенергії, землетруси та урагани. За заявою виробника, машина здатна перекачувати «чотири шлангопроводи зі швидкістю 2839 літрів за хвилину протягом чотирьох годин без підзарядки».

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація