В Австрії представили концепт транспорту майбутнього

В Австрії представили концепт транспорту майбутнього

08 жовтня 2023
0

Австрійський стартап CycloTech представив концепт двомісного аеромобіля CruiseUp, що розробляється вже 15 років. Нещодавно розробники провели перші успішні випробування прототипу.

В основі літального апарату лежить силова установка CycloRotor. Вона складається із шести циклороторів, хоча візуально помітні лише чотири. Два інші знаходяться в носовій та кормовій частинах кабіни і обертаються навколо поздовжньої осі.

Подібна система здатна швидко змінювати вектор тяги на 360 градусів і забезпечує високоточний політ убік, вперед і назад, а також обертання та плавне зависання у повітрі. Злітає і сідає циклокоптер також без різких рухів. І це виконується без нахилу. Частини рухомої системи приховані в окремому блоці і не загрожують безпеці людей в салоні.

CruiseUp приблизно в півтора рази більше стандартного автомобіля, при цьому в ньому лише два місця та невеликий багажник. Його довжина становить 6,7 метра, а ширина - 3,3 метра. Важить близько 80 кілограмів. При таких габаритах він легко може приземлятися на задньому дворі і поміщатися у звичайному гаражі, що було важливим для розробників. Вони планують просувати свій винахід як особистий транспорт, а не комерційний.

Максимальна швидкість обмежена 150 кілометрами на годину. Запас ходу складає 100 км.

Масове виробництво CruiseUp планують запустити лише до 2035 року. На той час компанія сподівається успішно підняти в небо повністю готовий до експлуатації екземпляр.

Джерело: Lifehacker

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація