В ЄС прощаються з Porsche Boxster, Cayman та Macan

В ЄС прощаються з Porsche Boxster, Cayman та Macan

09 липня 2024
0

Німецький виробник планує припинити продаж в ЄС відразу кількох моделей з ДВЗ. До кінця наступного року шоуруми покинуть центральномоторні спорткари Boxster та Cayman, а компактний кросовер Macan залишиться без традиційних моторів у 2026 році.

Причиною припинення продажів у Європі стали екологічні норми. На щастя, жителі країн з адекватними законами, як і раніше, зможуть купувати бензинові та дизельні спорткари німецького бренду.

Менеджер з виробництва Porsche Альбрехт Реймольд повідомив в інтерв'ю Automobilwoche, що виробництво Boxster і Cayman припинять до середини наступного року.

Зараз у Porsche активно працюють над альтернативою на електротязі, і, за словами Реймольда, це буде справжній «fun car». Жодних додаткових подробиць не розголошується, але, судячи зі шпигунських знімків, кабріолет, швидше за все, вийде першим.

Долю версій Macan з ДВС також вирішено наперед. До середини 2026 року ця модель буде доступна виключно в електричному варіанті.

Реймолд зазначив, що з фінансового погляду недоцільно вкладати гроші в автомобіль десятирічної давності, навіть попри те, що це один із продуктів, що найбільше продаються: «Сам по собі обсяг не є еталоном для нас, як для виробника предметів розкоші».

Судячи з даних продажів у 2023 році, новина про майбутній вихід з ринку трьох цих моделей призвела до зростання інтересу з боку покупців. За минулий рік продаж сімейства 718 зріс на 13% до 20518 одиниць, а Macan розійшовся тиражем 87355 автомобілів. Найменший із двох позашляховиків Porsche був майже лідером продажів, відстаючи від Cayenne менш ніж на 200 одиниць.

Джерело: Авто Центр
Фото: Porsche

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація