В січні електрокари встановили рекорд в Україні

В січні електрокари встановили рекорд в Україні

06 лютого 2023
0

В січні 2023 року продажі нових електрокарів встановили рекорд. За підсумками місяця в Україні було продано більше 600 нових електромобілів, а їх доля досягла рекордної позначки у 18% ринку.

При цьому, ще рік тому, в січні 2022 року, в Україні було продано менше 300 нових електромобілів, їх доля складала лише 5%. Ріст продажів склав більше, ніж у два рази. Для ринку виросла ще більше - в 3,5 рази.

Це при тому, що за підсумками 2022 року доля нових електрокарів перевищила 10% ринку нових автомобілів. Це один з небагатьох сегментів ринку, що зростає.

Тим більше, в січні електромобіль став і найпопулярнішим за продажем автомобілем на ринку. Їм став Volkswagen ID.4. На другому місці за продажами - Honda M-NV (DongFeng M-NV/X-NV), третій - Tesla Model Y.

Аналогічно, серед брендів лідерами є електромобілі Volkswagen, доля яких 50%. Тобто кожний другий електрокар, що продавався в січні в Україні - це VW. Також на другому місці - електромобілі Honda/DongFeng, треті - Tesla.

До речі, серед електрокарів, що продавалися в січні доля кросове рів SUV склала 91,4%, це більше, ніж в цілому по ринку, де цей показник близько 80%.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація