В Україні помічено незвичний повнопривідний мінівен

В Україні помічено незвичний повнопривідний мінівен

27 березня 2023
0

Останнім часом в Україну було завезено чимало позашляховиків, насамперед для потреб ЗСУ. Серед них багато машин із правим кермом. Нещодавно у Києві був помічений один такий. Причому досить цікавий. Це не класичний джип чи пікап, а мінівен. Йдеться про машину Mitsubishi Delica Space Gear 4WD - модель четвертого покоління, яка випускалася з 1994 до 1997 року. Після чого прийшли рестайлінгові версії, що протрималися на конвеєрі аж до 2007 року. На європейському ринку ця модель також продавалася за назвою L400.

Цей 8-місний мінівен відрізняється непоганими позашляховими якостями, тому що отримав повнопривідну трансмісію від Mitsubishi Pajero - зі знижувальним рядом і блокуванням диференціала, а також хорошу геометрію прохідності. Від Pajero дісталися й двигуни. А ось кузов тут уже не рамний, а несівний.

У нашому випадку Delica Space Gear 4WD має 2,8-літровий турбодизель з інтеркулером, що розвиває 138 к. с. З ним автомобіль розганяється до 150 км/год. На ці машини також ставилися інші силові агрегати: 2,5-літровий турбодизель, а також бензинові - 4-циліндровий на 2,4 л і трилітровий V6. Коробка передач - механічна, 5-ступенева або 3-швидкісний «автомат».

Зазначимо, що модель Delica (скорочення від Deli very Car, тобто розвізний автомобіль) з'явилася ще 1968 року. 1979-го дебютувало друге покоління, на базі якого через три роки вперше представили версію 4х4. У 1986-му світ побачила машина третьої генерації, з більш ародинамічним кузовом. Цікаво, що після появи 4-го покоління попередниця продовжувала випускатися в Японії аж до 1999 року. Більш того, з 1986 року машина третього покоління випускалася в Південній Кореї за ліцензією та продавалася під маркою Hyundai H-100/Grace.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація