ВААИД призывает новое правительство отменить регистрацию авто в МРЭО

28 лютого 2014
17

В редакцию AUTO-Consulting поступил пресс-релиз Всеукраинской ассоциации автоимпортеров и дилеров (ВААИД), в котором содержится обращение к новому правительству. Среди традиционных требований отмены утилизационного сбора и спецпошлин на иномарки, а также снижения налогов на зарплату и ликвидации коррупции значится и отмена регистраций автомобилей в МРЭО ГАИ. Приводим текст обращения ВААИД в полном объеме.

«Першими кроками Уряду народної довіри мають бути: відміна незаконних утилізаційного збору та спецмит на імпорт авто, відміна реєстрації авто в МРЕВ ДАІ, зниження податкового навантаження на заробітну плату до 10-15%, ліквідація корупції та хабарництва в країні».

Сьогодні 27.02.2014 р. Всеукраїнська Асоціація автомобільних імпортерів і дилерів звернулась з відповідним зверненням до Уряду народної довіри. Ще 30 грудня минулого року на адресу ВААІД надійшла відповідь від Голови фракції «Батьківщина» А.П.Яценюка, який передав на той час діючому Кабміну пропозиції ВААІД: скасувати результати спеціального розслідування щодо імпорту в Україну автомобілів, як такі, що суперечать міжнародним правилам торгівлі; скасувати утилзбір, вжити заходів щодо розширення ринку збуту; впровадити програму автомобілебудування, що базується на кращому світовому досвіді.

ВААІД вважає необхідним завданням для нового уряду подолання системи хабарництва та корупції, яка склалась в Україні. На сьогодні за оцінками експертів 10-12% вартості імпортного авто складають хабарі, які сплачуються в автосалонах на різних рівнях контролюючим органам. В вироблених в Україні авто така доля складає 23-25%, так як автовиробник в Україні захищає від державного рекету ще і автовиробництво. Повністю ліквідувавши систему хабарництва контролюючих органів Уряд народної довіри.дасть можливість знизити ціни на авто для українців, ліквідувавши їх корупційну складові.

Водночас, Уряд на виконання розпорядження А.П.Яценюка щодо жорсткого контролю за бюджетними видатками може надати суттєву підтримку українському автопрому, суворо регламентувавши державним службовцям використовувати виключно автомобілі, виготовлені в Україні.

ВААІД також пропонує ввести в Україні європейську систему купівлі-продажу-реєстрації авто. Такі заходи дадуть можливість підвищити репутацію оновлених органів ДАІ, які змушені замість властивих їм функцій забезпечення безпеки дорожнього руху, виконувати функції реєстраторів, та значно заощадять кошти автоводіїв.

ВААІД вважає, що суб'єктивно однією з причин, які змусили громадян України вийти на мирні акції протесту (крім головної причини: прагнення громадян бути почутими) є також фактичне позбавлення українських автомобілістів права на вільний вибір автомобіля та можливості його придбання за доступною ціною.

Останні рішення Верховної Ради України та Уряду були спрямовані проти інтересів рядових автомобілістів, значно підвищили вартість автомобілів для покупців та створили загрозу власникам потриманих автомобілів.

Саме тому, ВААІД вважає, що вирішення всіх існуючих проблем, викладених у зверненні ВААІД до Уряду народної довіри, буде відповідати інтересам рядових українців, які були змушені вийти на акції протесту для захисту своїх прав.

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
advocatcr  

поддерживаю..... почему молчит сеня куля в лоб?

+9ВІДПОВІСТИ  
pb11  

потому как кролик кулявлоб - ужо царь зверей и премьер-министр! Ему ваши утильсборы там, мрэо всякие не интересны.

+6ВІДПОВІСТИ  
MaxPower  

Давно пора МРЕО прижучить! Чтобы заплатить под 8К грн налогов при покупке нового авто государству ты должен еще портатит два раза по четыре часа и один раз около часа на забор номеров. То у них ЕГАПС тех паспорта не печатает, то у них номера не изготовляются. А самое обидное - стоишь ты два часа в очереди, как какой-то чмошник без очереди подходит и начинает "Петя, привет! Вот этих надо обработать сейчас по быстрому" и протягивает папку с авто на регистрацию. Петя закрывает окно и обрабатывает что ему принесли

+13ВІДПОВІСТИ  
forgiven  

Ну уже теперь,с новой властью,я думаю вопрос с отменой регистрации будет решаться быстро и позитивно...

+5-2ВІДПОВІСТИ  
Gutalin  

Где же она новая ?

+8ВІДПОВІСТИ  
pb11  

ага! новая со старыми дырками.

+2ВІДПОВІСТИ  
Shep  

поддерживаю каждое слово, предлагаю сбор подписей!

+11-2ВІДПОВІСТИ  
greyuac2  

+ отменить пошлину (10%), утилсбор, акциз также уменьшить НДС до 15% и учитывать его не от цены авто после выплаты всех пошлин а от стоимости его при ввозе, изначальной, ну и какбе отменить этот тупой налог в пенс фонд

+1ВІДПОВІСТИ  
D-2000  

Ну-ну ... Сейчас в бюджете мышь повесилась а они будут налоги снижать... Если честно очень слабо верится

+10ВІДПОВІСТИ  
MaxPower  

так пусть начнут с того чтобы сделать процесс уплаты налогов чуть более приятным. это то они сделать могут?

ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
advocatcr  

итак, никто ничего отменять сейчас не будет, поскольку бюджет пуст, наоборот могут только увеличить. в дальнейшем, все так и останется, если народ не поднимется снова. и опять кролик будет петь, что попередники виноваты!

+4ВІДПОВІСТИ  
E420  

Если мы собрались в ЕС то нужно делать как в Европе. А как иначе ? Поехал купил авто в ЕС привез , заплатил пошлину за пересечение границы ( без поборов за растаможку и всякие регистрации и поборы для уродов с ГАИ ) и катайся себе на здоровье. НО. въезд на каждый паспорт один авто. И будет всем счастье. И говнозаз загнется или будет делать нормальные авто и китаезы будут сюда присылать не 2 - 3 сорт а 1 сортные авто.

+2ВІДПОВІСТИ  
.Руслан  

Реєстрацію не можна скасувати повністю. Автомобіль, як не як, - досить цінне рухоме майно. Автомобілі підлягали і підлягають реєстрації у всіх державах світу. Однак, на мою думку, слід просто забрати ці повноваження в ДАІ і віддати реєстрацію Державній реєстраційній службі, яка реєструє все решту - земельні ділянки, квартири, будинки тощо.

+1-2ВІДПОВІСТИ  
E420  

У каждого авто есть первичная регистрация. При покупке и.т.д. Зачем вторичная ???????

+2ВІДПОВІСТИ  
.Руслан  

Про яку "первичну реєстрацію " ви говорите, щось я не зрозумів? Я кажу про те, що право власності на авто повинно реєструватися за кожним новим покупцем автомобіля, а не лише за першим. При цьому, на мою думку, податки за реєстрацію взагалі не повинні платитися, незалежно від віку автомобіля - перший покупець уже заплатив і утилізаційний збір, і ПДВ, і усі інші амортизаційні витрати, коли вперше купляв автомобіль.

+2-1ВІДПОВІСТИ  
E420  

Авто продано. Акт продажи на руках . Тех талон в кармане. Какая еще регистрация ??? Где ? Покажите где существует куча последующих регистраций , оплат и поборов в Мире !!!

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація