Вантажівки DAF отримають нові системи допомоги водієві

Вантажівки DAF отримають нові системи допомоги водієві

29 жовтня 2023
0

Компанія DAF Trucks почне комплектувати свої вантажівки найновішими системами допомоги водієві (ADAS) вже з січня 2024 року. Вони будуть доступні у базовому оснащенні для моделей XB, XD, XF, XG та XG+.

Насамперед відзначимо систему екстреного гальмування AEBS останнього покоління, з камерою та радарами для більш точного виявлення вразливих учасників руху (пішоходів та велосипедистів). Додатковий радар для функції Drive-off Assist сканує простір безпосередньо перед автомобілем у момент його рушання з місця. Також з'явиться автоматичний реєстратор дорожньої ситуації Event Data Recorder, який активується при спрацьовуванні AEBS. Дуже важлива і система виявлення пішоходів та велосипедистів у сліпих зонах при поворотах - DAF Side & Turn Assist.

Машини також отримають систему розпізнавання знаків обмеження швидкості - Speed Limit Recognition, яка попереджатиме водія у разі її перевищення. У оснащення увійдуть система попередження та виходу із заданої смуги руху - Lane Departure Warning System, а також нова камера заднього виду Rear View Camera.

Як опція буде доступна й система High Beam Assist, яка автоматично регулює дальнє світло фар в залежності від розташування інших автомобілів (зустрічних та попутних). Вантажівки отримають також «аварійку», що автоматично спрацьовує при різкому гальмуванні - Emergency Stop Signal, а також систему виявлення сонливості у водія - DAF Drowsiness Detection. Крім того, буде полегшено встановлення алкогольного детектора - Alcohol Interlock.

Джерело: Авто Центр
Фото: DAF Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація