Вчені створили новий тип батарей для електромобілей

Вчені створили новий тип батарей для електромобілей

02 травня 2023
0

Багато сучасних електромобілів не можна назвати доступними. Часто через те, що в них використовують дорогі літій-іонні батареї. Але скоро електрокари можуть помітно подешевшати. Справа в тому, що американська компанія Alsym Energy створила зовсім новий тип батареї, який вдвічі дешевше, ніж літій-іонна батарея.

Відомо, що нова батарея компанії Alsym Energy заснована на воді. У ній використовуються доступні недорогі матеріали, такі, як, наприклад, марганець і оксид металу.

Вода з органічними солями забезпечує провідність іонів та зберігання енергії. Тому така батарея не може спалахнути або вибухнути.

У цій батареї немає кобальту, який є обов'язковим для літій-іонних батарей. Завдяки цьому у виробників нового типу батарей не буде проблем із постачанням (при доставці кобальту бувають проблеми з логістикою). До того ж, до кобальту є питання з боку медичних організацій.

У батареї Alsym Energy також немає літію. Останнім часом ціни на літій значно збільшились. І його не дуже просто добувати. Експерти прогнозують, що через підвищення цін на літій незабаром може збільшитись вартість літій-іонних батарей, що позначиться і на ціні електромобілів. Тому батарея без літію вже апріорі виглядає перспективною.

Представники компанії Alsym Energy стверджують, що у нової батареї майже такі ж характеристики, як у літій-іонних батарей. Щоправда, якихось конкретних технічних характеристик вони ще не назвали.

У розробці нових батарей для електромобілів компанія Alsym Energy співпрацює з індійським автовиробником. З яким саме - не повідомляється.

Alsym Energy планує розпочати серійно випускати нові батареї для електрокарів у 2025 році. Цікаво буде подивитися на машини з такими батареями.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація