Via Motors поставить 2000 електричних шасі для побудови шкільних автобусів

Via Motors поставить 2000 електричних шасі для побудови шкільних автобусів

04 жовтня 2022
0

Американська компанія Via Motors, яка виготовляє електричні вантажні автомобілі (за місцевою класифікацією Class 2 - 5), уклала угоду на постачання 2000 шасі для Pegasus Speciality Vehicles. Ця компанія займається продажем спеціалізованих автомобілів і налічує 56 дилерських центрів по всій країні. Заказані шасі відносяться до 3-го класу і розраховані на повну масу 5,7 - 6,4 т. Їх корисне навантаження становить 3,2 - 3,5 т.

Шасі планують використовувати для шкільних автобусів, електричних шатлів, а також спецтранспорту для маломобільних людей. Кузова для них виготовлять відповідні ательє. Автобуси будуть приводитися в рух електромотором з постійною потужністю 400 к.с. і мати запас ходу до 288 км. Цікаво, що кабіни для даних електровантажівок Via Motors частково уніфіковані з популярними розвізними автомобілями Stellantis - моделями Citroen Jumper, Fiat Ducato і Peugeot Boxer.

Зазначимо, що в США сьогодні експлуатується понад 500 тис. шкільних автобусів, які доставляють до навчальних закладів 25 млн дітей. Це здебільшого дизельні машини, які щорічно викидають в атмосферу 2257 тон CO2 та інших шкідливих речовин. Нещодавно Агентство з охорони навколишнього середовища виділило округам 500 млн доларів на придбання екологічно чистих шкільних автобусів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація