Відомий виробник автобусів у Європі відмовляється від власних кузовів

Відомий виробник автобусів у Європі відмовляється від власних кузовів

05 липня 2023
0

Компанія Volvo Buses у рамках впровадження нової бізнес-моделі на європейському ринку підписала листа про наміри з великим іспанським виробником автобусів Sunsundegui. Він виготовлятиме кузови для туристичних автобусів Volvo преміум-класу, побудованих на новій платформі для моделей 9700/9900, яку Volvo Buses презентувала у 2022 році. Випуск планують розгорнути вже наступного року, а перші товарні автобуси з'являться 2025-го.

Постачання шасі налагодять із двох шведських заводів Volvo Buses - у Буросі та Уддеваллі. Що ж до флагманського двоповерхового лайнера Volvo 9900DD, то кузови для нього, як і раніше, збиратимуть на підприємстві Сarrus-Delta. Зауважимо, що Volvo Buses вже багато років співпрацює з Sunsundegui, постачаючи цій компанії шасі для різних автобусів.

Нагадаємо, що у квітні цього року Volvo Buses підписала листа про наміри з єгипетським виробником MCV, який планує випускати кузови для електробусів Volvo, що поставляються на європейський ринок. Відмова від власного кузовного виробництва та концентрація на виготовленні шасі дозволить Volvo Buses оптимізувати витрати та підвищити прибутковість.

Джерело: Авто Центр
Фото: Volvo Buses

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація