Відтепер за електрокарами закріплюються виключно «зелені» номерні знаки

Відтепер за електрокарами закріплюються виключно «зелені» номерні знаки

10 вересня 2024
0

Електрокари стають все більш популярними через свою екологічність. Вони не викидають шкідливі гази під час експлуатації, що сприяє зменшенню забрудненню навколишнього середовища.

За транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння, закріплюються виключно «зелені» номерні знаки. Це таблички із символами зеленого кольору та окремими серіями латинськими літерами.

Звертаємо увагу, що транспортні засоби з електричним двигуном звільняються від сплати пенсійного збору при першій реєстрації. Алгоритм та процедура здійснення реєстраційних дій залишається незмінною, як і для автівок на двигунах внутрішнього згорання. 

Раніше власники екологічних автомобілів у сервісних центрах МВС отримували номерні знаки державної реєстрації із символами зеленого кольору на білому фоні за бажанням. При зміні транспортного засобу вони залишали на платному зберіганні свої звичайні номерні знаки, а згодом перезакріплювали їх на електромобіль чи електромотоцикл.

Наразі номерні знаки можна використовувати виключно за таким алгоритмом:

  • звичайний номерний знак закріплюється за автомобілем із двигуном внутрішнього згоряння;
  • «зелений» номерний знак - за електромобілем.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація