Vinfast готується завоювати ЄС своїми електрокарами

Vinfast готується завоювати ЄС своїми електрокарами

19 жовтня 2022
0

Через чотири роки після глобального дебюту на Паризькому автосалоні 2018 бренду VinFast, компанія знову повертається до столиці Франції. В'єтнамський автовиробник таким чином демонструє найсерйозніші наміри щодо виходу на ринок Європи.

Компанія привезла чотири електрокросовери VF6, VF7, VF8 і VF9, перші два з яких поки що лише макети. VF6 найкомпактніший з них і відноситься до сегмента B. На клас вище стоятиме позашляховик VF7. Ця двійця заснована на платформі, що поки не називається, яка відрізняється від більшої архітектури, що лежить в основі повнорозмірних VF8 і VF9. Дизайн макетів було розроблено італійською компанією Torino Design.

На відміну від компактніших VF6 і VF7, VF8 і VF9 вже стали на конвеєр, перші 100 екземплярів вже доставили покупцям. Зрозуміло, що саме вони стали головними претендентами для виходу на ринок Європи. Компанія навіть розкрила ціни на моделі у Німеччині. Так, прайс на VF8 буде починатися з позначки 45 700 євро. За більший VF9 доведеться викласти щонайменше 62 500 євро.

До речі, всього VinFast планує цього року випустити 5 тисяч флагманських електрокросоверів. Скільки з них потрапить до Європи - поки що загадка.

«Дебют марки на Паризькому автосалоні 2018 підтвердив здатність В'єтнаму виробляти автомобілі. VinFast пишається тим, що повертається на Паризький автосалон вже 2022 року, щоб довести, що В'єтнам не тільки здатний виробляти автомобілі, а й зробити стрибок у бік електрифікованої революції», - глава VinFast Ле Тхі Тху Тхуї.

Джерело: InsideEVs

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація